Politika

Hilarija Klintone apsūdz Krieviju par mēģinājumiem iznīcināt Alepo

© REUTERS / Brian SnyderХиллари Клинтон
Хиллари Клинтон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone uzskata, ka situācija Sīrijā ir katastrofiska un Krievija mērķtiecīgi iznīcina Alepo pilsētu.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. ASV prezidenta kandidāte no Demokrātiskās partijas Hilarija Klintone apsūdz Krieviju par mērķtiecīgiem mēģinājumiem sagraut Alepo pilsētu Sīrijā, informē RIA Novosti.

"Mēs katru dienu redzam, ka (Sīrijas prezidenta Bašara – red.) Asada režīms sadarbībā ar irāņiem uz zemes un krieviem gaisā bombardē dažādas vietas, it īpaši Alepo, kur ir simtiem tūkstošu cilvēku, iespējams, 250 tūkstoši. Redzami mērķtiecīgi Krievijas aviācijas centieni sagraut Alepo, lai iznīcinātu pēdējos Sīrijas dumpiniekus, kuri turas pret Asada režīmu," – uzsvēra Klintone debatēs ar kandidātu no Republikāņu partijas Donaldu Trampu. Debates notika Sentluisas pilsētā Misūri štatā.

Hakeru uzbrukums. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Klintones vēlēšanu kampaņas vadītājs apsūdz Krieviju

Pēdējos mēnešos situācija Alepo ir krasi saasinājusies, pilsētā un tās apkaimē rit smagas cīņas. Kaujinieki vēl joprojām apšauda dzīvojamos kvartālus, paturējuši ķīlniekos mierīgos iedzīvotājus austrumu rajonos un kavē humanitārās palīdzības piegādi.

ASV apsūdz Damasku un Maskavu par civiliedzīvotāju un bruņotās opozīcijas apšaudēm. Sīrijas valdība un Krievija pārliecinoši apgalvo, ka triecieni tiek izdarīti tikai pret teroristiem un pārmet Vašingtonai nespēju ietekmēt "mērenās opozīcijas" vienības, kas būtu jāatšķir no teroristiem.

Krievijas valdība jau vairākkārt ir pievērsusi uzmanību ASV retorikas nekonstruktīvajam raksturam. Krievijas ārlietu ministra vietnieks Genādijs Gatilovs uzsvēra, ka humanitārā traģēdija Sīrijā tiek izmantota politisko mērķu sasniegšanai un Krievija to uzskata par nepieņemamu.

Pagājušajā ceturtdienā Sīrijas prezidents Bašars Asads paziņoja, ka cīņa pret teroristiem turpināsies līdz tie pametīs Alepo. Pie tam Sīrijas vēstnieks Krievijā Rijads Hadads uzsvēra, ka Asads ir gatavs amnestēt tos, kuri karo pret Sīrijas armiju, un izvest kaujiniekus no Alepo pa šiem mērķiem paredzētajiem koridoriem.

Ziņu lente
0