Doņecka ziņo, ka Donbasā ieradušies snaiperi no ASV

© Sputnik / Dan LevyОполченцы Донецкой народной республики на территории разрушенного рынка на Донбассе
Ополченцы Донецкой народной республики на территории разрушенного рынка на Донбассе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Doņeckas Tautas Republikas operatīvā komandiera vietnieks Eduards Basurins informē, ka Donbasā ieradušies snaiperi no ASV un pārmeta EDSO bezdarbību pēc ukraiņu diversantu iekļūšanas DTR teritorijā.

RĪGA, 10. oktobris — Sputnik. Pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas izlūki konstatējuši, ka pie saskares līnijas atrodas seši Ukrainas bruņoto spēku mīnmetēji un Donbasā ieradušies snaiperi no ASV, vakar žurnālistiem paziņoja Doņeckas Tautas Republikas operatīvā komandiera vietnieks Eduards Basurins, informē RIA Novosti.

"Majorskas apdzīvotās vietas rajonā, 1,5 kilometru attālumā no saskares līnijas pie tilta atrastas pozīcijas, kurās izvietoti seši 120 milimetru kalibra mīnmetēji. Turklāt mūsu izlūki noteikuši no ASV uz ATO zonu atbraukušo snaiperu atrašanās vietas," – pastāstīja Basurins.

Sarunā ar žurnālistiem viņš skāra arī jautājumu par Ukrainas diversantu iekļūšanu pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas teritorijā. Basurins uzsvēra, ka to veicinājusi EDSO Speciālās monitoringa misijas bezdarbība.

Iepriekš viņš paskaidroja mediju pārstāvjiem, ka ukraiņu diversanti iebrukuši republikas teritorijas dienvidu daļā. Rezultātā gājuši bojā divi zemessargi, un viens – saņemts gūstā.

"Jāatzīmē, ka šis gadījums bija iespējams tikai EDSO misijas bezdarbības dēļ. EDSO misijas pārstāvji vakar nereģistrēja Ļeņinska un Sahankas (apdzīvoto vietu – red.) apšaudes faktus no Ukrainas puses un atteicās atbalstīt apšaudes pārtraukšanu no Ukrainas soda komandu puses, kas ilga visu dienu. UBS (Ukrainas bruņotie spēki – red.) komandieri, novēršot uzmanību ar apšaudes palīdzību, nodrošināja DIG (diversiju un izlūkošanas grupa – red.) iekļūšanu republikas teritorijā, lai ukraiņu teroristi varētu slepkavot un sagūstīt mūsu karavīrus," – ziņoja Basurins.

Viņš aicināja EDSO vadību veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai atbrīvotu sagūstīto zemessargu.

Ziņu lente
0