Krievijas ĀM komentē ASV emocionālo spriedzi "krievu hakeru" jautājumā

© PixabyHakeris. Foto no arhīva
Hakeris. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Iekšējās drošības ministrija un Nacionālās izlūkošanas pārvaldes direktora ofiss kopīgā paziņojumā apsūdzēja Krieviju par līdzdalību hakeru uzbrukumos ASV politiskajām organizācijām.

RĪGA, 8. oktobris — Sputnik. ASV izmanto stāstu par "krievu hakeriem" priekšvēlēšanu sacīkstēs, paskaidroja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs, vēsta RIA Novosti.

Hakeru uzbrukums. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Klintones vēlēšanu kampaņas vadītājs apsūdz Krieviju

Iepriekš liels skaits mediju visā pasaulē publicēja materiālus par to, ka ASV Iekšējās drošības ministrija un Nacionālās izlūkošanas pārvaldes direktora ofiss kopīgā paziņojumā apsūdzēja Krieviju par līdzdalību hakeru uzbrukumos ASV politiskajām organizācijām un amerikāņu politisko organizāciju mērķtiecīgā uzlaušanā ar mērķi ietekmēt vēlēšanu rezultātus.

"ASV izmanto emociju sabiezināšanu "krievu hakeru" jautājumā priekšvēlēšanu cīņā, turklāt pašreizējā administrācija, piedaloties cīņā, nekautrējas izmantot netīrus paņēmienus. Mūsu nedraugi turpina apsūdzēt Krieviju par iejaukšanos ASV iekšējās lietās," — paziņoja Rjabkovs.

Viņš piebilda, ka pie tam tiek aizvērtas acis uz iejaušanos amerikāņu priekšvēlēšanu kampaņā no dažādu Eiropas politiķu puses, liekot lietā visu plašsaziņas informācijas līdzekļu arsenālu.

"Daži Rietumeiropas politiķi, šķiet, plāno saviem spēkiem ietekmēt priekšvēlēšanu situāciju amerikāņu sabiedrībā. Iesakām amerikāņu varas iestādēm un tiesībsargiem vairāk pievērst uzmanību šiem kliedzošajiem faktiem un neizlikties, ka viņiem nav nekāda sakara ar iejaukšanos ASV iekšējās lietās," — uzsvēra ārlietu ministra vietnieks.

Cīņā par prezidenta posteni Demokrātu partijas kandidāte Hilarija Klintone ne vienu reizi vien ir izmantojusi "Krievijas faktoru". WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs viņās priekšvēlēšanu kampaņu nosaucis par "antikrievisku histēriju", kuras laikā Klintones štābs visus uzskata par "krievu spiegiem".

Ziņu lente
0