Hakeri no Fancy Bears publicējuši jaunus WADA bāzēs atrastos dokumentus

© Sputnik / Мартин Сидоряк / Pāriet pie mediju bankasСерена Уильямс (США). Архивное фото
Серена Уильямс (США). Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tīmeklī publicēta sestā dokumentu pakete, ko hakeru grupa Fancy Bears atradusi pēc Pasaules Antidopinga aģentūras datu bāzes uzlaušanas. Šoreiz atklājies, ka dopingu lietojuši olimpiskie čempioni Emīlija Siboma un Alisters Braunlijs.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) paziņoja, ka sestā dokumentu pakete, ko publicējusi hakeru grupa Fancy Bears, ņemta no WADA datu bāzes un satur konfidenciālus datus par sportistiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins par WADA datu bāzes uzlaušanu: slikti, tomēr interesanti

Iepriekš Fancy Bears jau piecas reizes snieguši informāciju par WADA datu bāžu uzlaušanu, un publicētie rezultāti liecina, ka lielam skaitam pazīstamu sportistu aģentūra ļāvusi izmantot aizliegtus preparātus terapeitiskiem mērķiem. Hakeri publicējuši tīmeklī pierādījumus tam, ka dopingu lietojuši 127 atlēti, tostarp arī tenisa zvaigznes – māsas Viljamsas, Petra Kvitova un Rafaels Nadāls.

Šoreiz Fancy Bears publicējuši informāciju par 20 sportistiem no 14 valstīm. Viņu vidū ir arī divkārtējie olimpiskie čempioni – peldētāja Emīlija Siboma (Austrālija) un triatlonists Alisters Braunlijs (Lielbritānija).

"WADA attieksme pret situāciju, kurā tiek publicēti atlētu personiskie dati, ir ļoti nopietna. Mūsu sapulcētā reaģēšanas komanda aktīvi sadarbojas ar Kanādas un citu valstu tiesībsargājošajām iestādēm un strādā uz izmeklēšanas gaitā savākto datu pamata, lai novērstu citus uzlaušanas mēģinājumus. Mēs konsultējamies ar vadošajiem speciālistiem kiberdrošības jomā, lai garantētu, ka vairs nenotiks nekāda informācijas noplūde no sistēmas ADAMS," – teikts organizācijas paziņojumā.

Savā vēstījumā WADA uzsver, ka organizācijai nav ne mazākā pamata uzskatīt, ka hakeri piekļuvuši plašākam datu apjomam sistēmā ADAMS.

Ziņu lente
0