Lietuvas Seima vicespīkera brālis nošāvis robežsargu suni

© Sputnik / Антон Денисов / Pāriet pie mediju bankasСобака во время поиска пострадавших
Собака во время поиска пострадавших - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuvas robežsargi vajāja kontrabandistus pie robežas ar Krieviju. Operācijas laikā suni nošāva mednieks. Izrādījās, ka tas ir divu politiķu – Seima vicespīkera un kaimiņu pilsētas mēra brālis.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Lietuvas parlamenta vicespīkers var zaudēt amatu tādēļ, ka viņa brālis nošāvis robežsargu suni.

Mednieks nošāva beļģu aitu suni Ramzisu, kurš sekoja pa pēdām kontrabandistiem pie robežas ar Krieviju. Robežsargi strēlnieku arestēja un noskaidroja, ka tas ir Arvīds Komskis, Lietuvas Seima vicespīkera Kesta Komska un Paģēģu pilsētas mēra Virgīnija Komska brālis. Pēc divām dienām viņš tika atlaists pret parakstu par neizbraukšanu no valsts.

Kests Komskis apgalvo, ka viņa brālis incidenta vietā medī jau 25 gadus, un izšāvis, jo tumsā izbijies no uzbrūkošā suņa. Kinologa liecība ir citāda: viņš paskaidroja, ka bijis gaišs, un sunim bijusi īpaša gaismu atstarojoša veste. Vēl vairāk, arī pats mednieks tik tikko nav nošauts – robežsargs izdzirdējis šāvienu un ieraudzījis mirušo suni, nolēma, ka viņiem uzbrūk kontrabandisti un sagatavoja dienesta ieroci.

Līdz 2008. gadam medniekiem Lietuvā bija jāziņo, ja viņi gatavojas medīt pierobežas zonā, taču pašlaik šī prasība vairs nav spēkā. Parasti mednieki tomēr ziņoja robežsargiem, ka gatavojas medīt pie robežas ar Krieviju, kur robežsardzes dienests pastāvīgi cīnās ar kontrabandistiem.

Vai vicespīkers atkāpsies no amata?

Seima spīkere Loreta Graužinene paziņoja, ka Kestam Komskim nāksies pamest vicespīkera posteni.

На границе Латвии и России - Sputnik Latvija
Lielais Latvijas mūris: kam vajadzīgs žogs 17 miljonu eiro vērtībā

"Seima vicepriekšsēdētājs ir pārkāpis savas pilnvaras un rīkojies ļoti bezatbildīgi. Iespējams, sajauktas sabiedriskās un personiskās intereses. Viņam ir jāuzņemas atbildība, un es viņu aicinātu demisionēt," – paskaidroja Graužinene kanāla LNK ziņu programmai.

Ziņu aģentūrai RIA Novosti Kests Komskis paziņoja, ka nožēlo notikušo un uzticas tiesībsargājošajām iestādēm. No sava amata un piedalīšanās vēlēšanās viņš neatsakās, jo uzskata, ka nav iejaukts lietā.

Kests Komskis ir partijas "Kārtība un taisnīgums" loceklis. Tās priekšsēdētājs Rolands Paks uzsvēra, ka vēlētos, lai tie, kas uzpūš skandālu, nāktu pie prāta. "Man pašam ir suns, es saprotu, ļoti žēl, ja tā notiek. Taču es nesaistu politiķi Komski ar incidentu, kas noticis Lietuvas otrā malā," – uzsvēra Paks.

Ziņu lente
0