ASV pārmet Krievijai nopelnu piesavināšanos Sīrijā

© Sputnik / Michael AlaeddinСирийская армия освободила от боевиков территорию военных училищ в Алеппо
Сирийская армия освободила от боевиков территорию военных училищ в Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona pārmet Maskavai starptautiskās koalīcijas nopelnu piesavināšanos Sīrijā. Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins uzskata, ka ASV nostāja ir netaktiska.

RĪGA, 4. oktobris — Sputnik. Pārmetumus Maskavai izteica Baltā nama preses sekretārs Džošs Ernests. Viņa izteikumi izskanēja paralēli Vašingtonas lēmumam pārtraukt sadarbību ar Maskavu Sīrijā, vēsta RIA Novosti.

Krievijas Ārlietu ministrija pauda vilšanos par ASV viedokli un pamatoja to ar amerikāņu nespēju pildīt saistības, ko valsts uzņēmās, parakstot vienošanos par konflikta noregulēšanu.

ASV un "visu pārējo" viedoklis

Skaļos vārdus vakar izteica Baltā nama preses sekretārs Džošs Ernests. Pēc viņa vārdiem, pēdējo septiņu mēnešu laikā Krievija nav sasniegusi nevienu mērķi cīņā pret ISIS Sīrijā.

Министр иностранных дел Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Boriss Džonsons uzskata, ka pārrunas Sīrijas jautājumā vairs nav iespējamas

"Tā vietā viņiem nācās paziņot, ka viņi ir īstenojuši sekmīgās operācijas, ko veica ASV un mūsu koalīcijas partneri," – viņš atzīmēja, lai arī atteicās minēt konkrētus piemērus par to, kā Maskava "piesavinās" nopelnus.

ASV administrācijas pārstāvis brīdināja, ka ASV pacietība jautājumā par Krievijas operāciju Sīrijā beidzas. Pie tam viņš pieminēja, ka Vašingtonas viedoklim piekrītot "visi pārējie".

Ernests atgādināja, ka Bašara Asada režīmu Sīrijā pašlaik atbalsta tikai Krievija un Irāna.

Netaktiska rīcība

Vēlāk Baltā nama spīkera vārdus komentēja Krievijas pastāvīgais pārstāvis ANO Vitālijs Čurkins. Diplomāts pauda uzskatu, ka Džoša Ernesta nostāja ir netaktiska.

"Krievijas primārais mērķis šajā pasaules daļā – padzīt teroristus. Kamēr tur ir teroristi, civiliedzīvotājiem miera nebūs ne austrumu Alepo, ne citviet," – uzsvēra diplomāts.

Krievijas Gaisa kara spēku operācija Sīrijā sākās pērnā gada 30. septembrī. Šajā laikā krievu lidmašīnas ir izpildījušas vairākus tūkstošus kaujas lidojumu un iznīcinājušas lielus teroristu spēkus. Pie tam krievu pilotiem izdevās pārtraukt munīcijas piegādi kaujiniekiem.

Ziņu lente
0