Kiberterapija: kā atbrīvoties no jaunā vīrusa Facebook

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasСоциальная сеть "Фейсбук"
Социальная сеть Фейсбук - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tīklā konstatēta jauna Facebook kontu infekciju lavīna. Vīrusu iespējams "saķert", noklikšķinot video saiti, kas nosūtīts no inficētas iekārtas.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Lai atbrīvotos no jaunā vīrusa sociālajā tīklā Facebook, jāpārbauda interneta pārlūkprogrammas paplašinājumi un jānodzēš aizdomīgie, Sputnik Kirgizstāna pastāstīja IT speciālists Mihails Dudins.

Google и Хиллари Клинтон. - Sputnik Latvija
Eirodeputāts pieļauj iespēju, ka Google varētu palīdzēt Hilarijai Klintonei

Tīmeklī parādījies jauns vīruss, kurš visiem lietotāja draugiem izsūta YouTube publicēta video saites. Dudins atzīmēja, ka "vecais jaunais" vīruss inficē lietotāja pārlūkprogrammu un pašlaik veļas vesela inficēto kontu lavīna.

"No pirmā acu uzmetiena tas šķiet nekaitīgs, lai arī, iespējams, piekļūst parolei, sarakstei un citiem lietotāja datiem," – pastāstīja Dudins.

Eksperts uzsvēra, ka vīrusu "saķert" ir ļoti vienkārši – atliek tikai atvērt inficēta drauga atsūtītu video ieraksta saiti. Pie tam inficēšanās notiek, pārejot no Facebook uz citām vietnem.

"Lietotājs vienkārši vēlas apskatīt interesējošo materiālu sociālajā tīklā un pāriet uz citu vietni, noklikšķinot saiti. Pie tam viņam iesaka uzstādīt kādu pielikumu, un vajadzīgā lappuse atveras tikai pēc tam. Lietotājs ir inficēts, un no viņa konta bez īpašnieka ziņas sākas inficēto saišu izsūtīšana," – paskaidroja eksperts.

Dudins paskaidroja, ka vīrusu iespējams likvidēt, ja lietotājs nodzēsīs aizdomīgus pārlūkprogrammas paplašinājumus, kam iespējams piekļūt iestatījumos.

"Pie tam jānomaina parole Facebook un visas pārlūkprogrammas paroles. Pie tam iesaku attīrīt pārlūkprogrammas "kešu" un pārbaudīt datoru ar antivīrusu programmu. Tie, kam nav uzstādīta antivīrusu programma, var izmantot bezmaksas instrumentus – katram ražotājam to ir papilnam," – paziņoja eksperts.

Šī gada aprīlī tīmeklī parādījās vīruss Live-Sex!, kura raksturs bija līdzīgs My First Video. Abi vīrusi bija reģistrēti vienā domēnā Kosovā.

Ziņu lente
0