Baltkrievam, kurš Rio nesa Krievijas karogu, uzdāvinās dzīvokli

© Sputnik / Виктор ТолочкоАндрей Фомочкин в аэропорту
Андрей Фомочкин в аэропорту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Andrejs Fomočkins bezbailīgi iznesa Krievijas karogu neseno Paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas laikā Riodežaneiro.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova paziņoja, ka Baltkrievijas pilsoni, paralimpiskās deliegācijas locekli Andreju Fomočkinu gaida neparasta dāvana.

Andrejs Fomočkins, kurš uzdrošinājās demonstrēt Krievijas karogu dalībvalstu parādes laikā - Sputnik Latvija
Baltkrievi ar Krievijas karogu Rio: pārmeklēja, atņēma un atstādināja

Diplomāte pastāstīja, ka pie viņas vērsies kāds paziņa, kurš lūdzis palīdzēt viņa paziņam.

"Pats jautājums nav neparasts. Taču šoreiz krievu tauta mani satrieca līdz sirds dziļumiem," – rakstīja Zaharova savā lapā Facebook.

Izrādās, diplomātes sarunbiedrs atzinies Zaharovai, ka viņu sajūsminājis Fomočkina varoņdarbs, un tagad viņš vēlas uzdāvināt atlētam dzīvokli. Viņš lūdza Zaharovas palīdzību.

"Atklāti sakot, nav tā, ka mani katru dienu lūgtu palīdzēt uzdāvināt kādam dzīvokli. Nianses neatklāšu, teikšu tikai to, ka dzīvoklis ir īsts un atrodas uzceltā namā – to es, protams, pārbaudīju personīgi," – paskaidroja Zaharova.

Viņa pastāstīja, ka Fomočkins jau ir ieradies Maskavā un drīz vien kļūs zināms mīklainā "grāfa Monte-Kristo" vārds.

Detektīvstāsts

Baltkrievijas paralimpiskās delegācijas loceklis Andrejs Fomočkins, neskatoties uz aizliegumu un ierēdņu draudiem, Paralimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā pacēla Krievijas trikoloru. Sporta ministrijas darbinieks pārvarēja ceturto daļu apļa Marakanas stadionā, pirms karogu viņam atņēma. Fomočkina akreditācija tika anulēta.

Baltkrievijas delēgācija iznāca stadionā ar karognesēju priekšgalā. Invalīds turēja rokās Baltkrievijas karogu, bet Fomočkins arjergardā izvilka un pacēla virs galvas Krievijas karogu.

Atgādināsim, ka saskaņā ar Starptautiskās Paralimpiskās komitejas lēmumu Krievijas atlēti bija atstādināti no dalības Paralimpiādē.

Ziņu lente
0