American Conservative: ASV ārpolitika ir izgāzusies visās frontēs

© REUTERS / Ints KalninsАмериканский десант во время учений Bayonet Strike в Адажи
Американский десант во время учений Bayonet Strike в Адажи - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu bruņoto spēku izmantošanas rezultāti visā pasaulē pēdējo 15 gadu laikā ir neapmierinoši. Militārās operācijas Pakistānā, Jemenā, Somālijā un citās valstīs ir sagādājušas vienas vienīgas ciešanas civiliedzīvotājiem.

RĪGA, 2. oktobris — Sputnik. Pēdējo 15 gadu laikā Vašingtona atkal un atkal atkārto vienas un tās pašas kļūdas – ASV sakurina arvien jaunus karus, kuri modina naidu pret ASV, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz rakstu, ko nesen publicēja American Conservative.

Bijušais NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NATO bijušais ģenerālsekretārs aicina ASV kļūt par "pasaules žandarmu"

Amerikāņu ārpolitkas vērienīgās neveiksmes liek aizrauties elpai. Amerikāņu GKS regulāri izpilda uzlidojumus, kas prasa tūkstošiem civiliedzīvotāju un humanitāro misiju locekļu dzīvības. Daži uzbrukumi dāvā Savienotajām Valstīm taktiskas priekšrocības, taču lielākoties tie modina naidu pret Vašingtonu, un panākumi ir pārāk nenozīmīgi salīdzinājumā ar stratēģisko neveiksmju mērogu, atzīmē raksta autors.

Amerikāņu bruņoto spēku izmantošanas rezultāti visā pasaulē pēdējo 15 gadu laikā ir neapmierinoši, raksta American Conservative. ASV vainas dēļ Irāka ir zaudējusi savu reģionālo statusu un pārvērtusies par terorisma fabriku, Afganistāna ir kļuvusi par īstu magnētu ekstrēmistiem, bet Lībija tagad ir "Islāma valsts" placdarms. "Al Kaida" ir pārvērtusies par starptautisku "franšīzi" pēc tam, kas amerikāņu iebrukums Irākā sekmēja ISIS parādīšananos. Militārās operācijas Pakistānā, Jemenā, Somālijā un citās valstīs ir sagādājušas vienas vienīgas ciešanas civiliedzīvotājiem.

Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен - Sputnik Latvija
Bijušais NATO ģenerālsekretārs: Baltijas valstīs iespējams hibrīdkarš

Pie tam American Conservative atzīmē, ka ASV bruņotie spēki ir kļuvuši vājāki, neskatoties uz 15 gadus ilgo karadarbību. "ASV GKS pastāvīgi dodas izlidojumos, piegādā kravas un organizē uzlidojumus non-stop režīmā <…>, kā rezultātā lidmašīnu ekspluatācijas laiks krasi samazinās, pieaug to uzturēšanas izdevumi, un izsīkst bumbu un raķešu rezerves," – teikts materiālā.

Amerikāņu sauszemes karaspēks un jūras kājnieku korpuss pārvar tūkstošiem jūdžu, tērējot militāros rezursus – tankus un bruņutehniku.

ASV ir audzinātas veselas komandieru un karavīru paaudzes, kas spēj stāties pretī tikai nelieliem dumpinieku spēkiem. ASV armija ir bezspēcīga, ja tās pretinieks būs armija ar moderniem ieročiem, secināja raksta autors.

Ziņu lente
0