Rio bojāgājušā vācu trenera sirds "palikusi" Brazīlijā

© Личный архив Ivonette BalthazarRio bojāgājušā vācu trenera sirds "palikusi" Brazīlijā
Rio bojāgājušā vācu trenera sirds palikusi Brazīlijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Brazīliete, kurai veiksmīgi pārstādīja sirdi, kas piederēja Rio Olimpisko spēļu laikā bojāgājušam vācu trenerim, tikai pēc operācijas uzzināja donora vārdu

RĪGA, 30. septembris — Sputnik. Vācijas izlases kanoe slaloma trenera Stefana Henca sirdi, kurš gāja bojā satiksmes negadījumā Olimpisko spēļu norises laikā Rio, pārstādīja 66 gadu vecajai brazīlietei Ivoneti Baltazarai, raksta Sputnik Mundo.

Taksometrs, kurā brauca 35 gadu vecais vācu treneris, nokļuvis satiksmes negadījumā 15. augustā, kura rezultātā Hencs guva nopietnas galvas traumas. Treneri aizgādāja uz slimnīcu, kur bija veikta operācija, taču tai pašā dienā viņš aizgāja viņsaulē.

Vēlāk mediji paziņoja, ka Vācijas izlases kanoe slaloma treneris kļuvis par četru orgānu — sirds, aknu un nieru donoru.

Andrejs Fomočkins, kurš uzdrošinājās demonstrēt Krievijas karogu dalībvalstu parādes laikā - Sputnik Latvija
Baltkrievi ar Krievijas karogu Rio: pārmeklēja, atņēma un atstādināja
Brazīliete, kurai pārstādīja sirdi, pastāstīja, ka nezināja par to, kurš bija donors, un, ka pēc 40 dienām pēc pārstādīšanas viņa jau piedalījusies kampaņā Nacionālās donoru nedēļas Rio ietvaros.

"Esmu pateicīga. Es pievienojos kampaņai un piedalos tajā katru dienu, nevis tikai Asinsdonoru diena. Es runāju ar cilvēkiem, kuriem ir interesanti, kuri nezināja, kā kļūt par donoru, un es viņiem pastāstīju, cik tas ir svarīgi. Nepietiek tikai paziņot par vēlmi kļūt par donoru, jūsu ģimenei ir jāzina par to," — stāsta Baltazara.

Stefans Hencs 2004. gadā Atēnās bija ieguvis sudraba medaļu kanoe.

Ziņu lente
0