Politika

Lielbritānija pirmo reizi pievienosies ASV manevriem pret Ziemeļkoreju

© AFP 2023 / Fabrice CoffriniБританский флаг на фоне Биг-Бена в Лондоне
Британский флаг на фоне Биг-Бена в Лондоне - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānija plāno nosūtīt mācībām gaisa kara spēku bāzē Dienvidkorejā savus iznīcinātājus Eurofighter Typhoon, tālās darbības lidmašīnu Voyager un kara transporta lidmašīnu C-17 Globemaster.

RĪGA, 29. septembris — Sputnik. Lielbritānija pirmo reizi pievienosies ASV un Dienvidkorejas manevriem, kas vērsti pret Ziemeļkoreju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informācijas aģentūras Renhap sniegtajām ziņām.

Gaisa kara spēku mācības Invincible Shield plānots organizēt 4.-10. novembrī Osanas gaisa kara spēku bāzē 70 km attālumā no Seulas.

Сеул на закате - Sputnik Latvija
Politika
Mediji vēsta: ASV bumbvedēji virs Dienvidkorejas rada bīstamu situāciju

"Mācību Invincible Shield mērķis ir ne tikai uzlabot sabiedroto spēju izdarīt uzbrukumus galvenajiem Ziemeļkorejas militārajiem objektiem un tās valdībai, bet arī pārtvert iznīcinātājus no Ziemeļiem," – aģentūra citēja Dienvidkorejas Gaisa kara spēku pārstāvja teikto.

Viņš norādīja, ka ar šādu mācību palīdzību trīs valstis varēs pārbaudīt sava bruņojuma savietojamību un nostiprināt sadarbību konflikta gadījumā Korejas pussalā.

Aģentūra Renhap informē, ka Lielbritānija plāno nosūtīt mācībām savus iznīcinātājus Eurofighter Typhoon, tālās darbības lidmašīnu Voyager un kara transporta lidmašīnu C-17 Globemaster. ASV un Dienvidkoreja mācībās izmantos iznīcinātājus F-15K, KF-16 un F-16.

Kodolieroču izmēģinājumi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Spēcīgu kodolieroču izmēģinājumi Ziemeļkorejā

Kā ziņots iepriekš, 5. septembrī Ziemeļkoreja sekmīgi izmēģināja trīs ballistiskās raķetes, kas sasniedza Japānas pretgaisa aizsardzības zonu tūkstoš kilometru attālumā no starta vietas un precīzi nokrita jūrā tikai viena kilometra rādiusā. Vēlāk, 9. septembrī Phenjana veica savu piekto kodolieroču izmēģinājumu, neskatoties uz ANO Drošības padomes aizliegumu. Tam sekoja nosodoša reakcija visā pasaulē, turklāt paplašinājās militārie pasākumi Dienvidkorejā, kur ASV pastāvīgi dislocējušas aptuveni 28 tūkstošus savu karavīru, aizbildinoties ar nepieciešamību aizsargāties no Phenjanas nestā apdraudējuma.

Ziņu lente
0