Politika

Ukraiņu nacionālisti pieprasa atvainošanos no Izraēlas prezidenta puses

© AP Photo / Ivan SekretarevПрезидент Израиля Реувен Ривлин
Президент Израиля Реувен Ривлин - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas nacionālistu organizācijas vadītājs Bogdans Červaks uzskata, ka Izraēlas prezidents ir "iespļāvis dvēselē ukraiņiem", norādot, ka Otrā pasaules kara laikā ukraiņu nacisti palīdzējuši vācu nacistiem

RĪGA, 29. septembris – Sputnik. Ukrainas nacionālistu organizācijas (OUN, aizliegta KF) vadītājs Bogdans Červaks ir sašutis par Izraēlas prezidenta Reuvena Rivlina paziņojumu Ukrainas parlamentā, vēsta RIA Novosti.

Bogdans Červaks savā lapā Facebook norāda, ka Izraēlas valsts vadītājs ir "iespļāvis ukraiņiem dvēselē" ar saviem vārdiem par to, ka Otrā pasaules kara laikā ukraiņu nacisti palīdzējuši vācu nacistiem.

"To, ko Izraēlas Valsts prezidents izdarīja Ukrainas parlamentā, var traktēt viennozīmīgi – spļāviens dvēselē ukraiņiem," – viņš uzskata.

Viņaprāt, apsūdzēt OUN holokaustā, turklāt vēl Babij Jar traģēdijas gadadienā – tā esot necieņa pret ukraiņu nāciju.

"Izraēlas Valsts prezidents nav saskatījis jauno Ukrainu," – piebilda Červaks.

Viņš vērsās pie Ukrainas ebrejiem ar lūgumu pārliecināt Rivlinu "nelasīt Maskavas avīzes un neskatīties Krievijas kanālus." Acīmredzot viņš ir pārliecināts, ka Izraēlas valsts vadītājs smeļ informāciju no minētajiem avotiem.

"Radikālās partijas" līderis Oļegs Ļaško pieprasīja atvainošanos no Izraēlas valsts vadītāja puses par viņa vārdiem.

Uzstājoties Augstākajā radā, Rivlins atgādināja, ka daudzi ukraiņi ir bijuši nacistu līdzskrējēji un viņu vidū īpaši izcēlušies OUN kaujinieki.

Babij Jar – vieta Kijevas ziemeļrietumu rajonā, kur 1941. gadā vācieši un viņu atbalstītāji – ukraiņu nacionālisti masveidā apšāva mierīgos iedzīvotājus – ebrejus un čigānus, kā arī padomju karagūstekņus.

Ziņu lente
0