Valdība apliks ar nodokli automašīnas ar ārzemju numuriem

CC BY 3.0 / wikipedia / bontrager / Даугавпилс. Улица 18 новембра (18 ноября)
Даугавпилс. Улица 18 новембра (18 ноября) - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar valdība apstiprināja likuma grozījumus, kuri sniedz atļauju pārvietoties Latvijā ar ārzemēs reģistrētu automašīnu, maksājot nodokli.

RĪGA, 28. septembris — Sputnik. Latvijas valdība atbalstīja likuma grozījumus, kas paredz atļauju valstī pārvietoties ar ārvalstīs reģistrētu automašīnu, iepriekš nomaksājot nodokli, vēsta aģentūra LETA.

Pieparkotas automašīnas ar Lietuvas numurzīmēm. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Automašīnu ar ārvalstu numuriem īpašniekiem Latvijā būs jāmaksā nodeva

Satiksmes ministrija paskaidroja, ka pašlaik likums nosaka, ka Latvijas pilsoņiem vai nepilsoniem, kā arī personām, kuras saņēmušas uzturēšanās atļauju, aizliegts pa Latvijas ceļiem vadīt citās valstīs reģistrētu automobili, izņemot ārkārtas gadījumus.

Šim nolūkam Ceļu satiksmes drošības direkcijā jāsaņem atļauja piedalīties ceļu satiksmē.

Jaunais likumprojekts šo kārtību mainīs, jo tas paredz, ka norādīto kategoriju personas varēs piedalīties ceļu satiksmē Latvijā automašīnās, kas pieder pie M1 un N1 klases, ja tās maksā nodokli par transporta līdzekļa ekspluatāciju atbilstoši tā lietošanas laikam.

Nodokļa apmērs par dienu būs 10 eiro, par mēnesi – 250 eiro, par pusgadu – 600 eiro, bet par gadu – 1000 eiro.

N1 kategorijas transportlīdzekļi kravas automašīnas, kuru maksimālā masa nepārsniedz 3,5 tonnas, bet M1 kategorijas transportlīdzekļi – vieglās automašīnas. Attiecīgie grozījumi tiks iesniegti projektu paketē, kas pavada valsts budžetu. Plānots, ka uz nodokļa rēķina nākamgad budžets saņems 6,4 miljonus eiro.

Ziņu lente
0