Politika

Krievijas ĀM: Minskas vienošanās ir dzīvas, Maskava cer uz to realizāciju

© Sputnik / Виктор ТолочкоПодписание документов
Подписание документов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava dara visu iespējamo, lai realizētu Minskas vienošanās, paziņojis Krievijas ĀM vadītāja vietnieka sekretārs Grigorijs Karasins. Par rezultātiem un perspektīvām, viņaprāt, pagaidām runāt ir pāragri.

RĪGA, 27. septembris — Sputnik. Pagaidām ir pāragri runāt par Minskas vienošanos perspektīvām. Viss atkarīgs no ikdienas darba rezultātiem dažādos līmeņos, paskaidroja Krievijas ĀM vadītāja vietnieka sekretārs Grigorijs Karasins, vēsta RIA Novosti.

Francijas Nacionālās sapulces deputāts, Asociācijas Francijas un Krievijas dialogs līdzpriekšsēdētājs Tjerī Mariani - Sputnik Latvija
Franču deputāts uzskata, ka Kijeva nevēlas īstenot Minskas protokolus

"Viss atkarīgs no tikšanās, kas šajās dienās notiek dažādos formātos. Tā ir kontaktgrupa, kur bija pieņemts svarīgākais lēmums par abu pušu nošķiršanu trijos punktos. Viss atkarīgs no tā, kā mēs reāli kustēsimies uz priekšu. Es zinu, ka prezidentu palīgi sazinās "Normandijas formāta" ietvaros (Krievija, Ukraina, Vācija, Francija — red.). Pagaidīsim," — teica Karasins, atbildot uz jautājumu, vai iespējama Minskas vienošanos pagarināšana nākamajam gadam.

"Pagaidām ir pāragri runāt vispār par kaut kādiem rezultātiem un perspektīvām. Mēs strādājam ikdienas režīmā," — viņš piebilda.

Turklāt Karasins uzsvēra, ka Minskas vienošanās ir dzīvas un Maskava cer uz to īstenošanu.

"Mēs darām visu nepieciešamo un ceram, ka mūsu Kijevas partneri sapratīs savu atbildību arī par to, lai process virzītos uz priekšu, lai tiktu panākti konkrēti nepārprotami formulējumi, kas veicinātu noregulēšanu," — sacīja Krievijas diplomāts.

Vērtējot "Normandijas formāta" sasaukuma perspektīvas, Karasins uzsvēra, ka "tas nav pašmērķis".

"Normandijas formāts" paredz dažāda līmeņa tikšanās, taču galvenais darbs norit nevis "Normandijas formāta", bet kontakta grupas ietvaros, kas regulāri pulcējas Minskā, kā arī darba apakšgrupu ietvaros. Tur (šo formātu ietvaros) ir vērojama virzība uz priekšu, kas ļauj mums ar piesardzīgu optimismu runāt par to, ka process virzās uz priekšu. Ļoti svarīga ir vienošanās par pušu nošķiršanu. Taču tā jārealizē, un tagad tam tiks veltītas īpašas pūles," — noslēgumā paskaidroja Karasins.

Ziņu lente
0