Francijas prezidents apstiprināja nepieciešamību nojaukt migrantu nometni Kalē

© AFP 2023 / Philippe HuguenFrancijas prezidents apstiprināja nepieciešamību nojaukt migrantu nometni Kalē
Francijas prezidents apstiprināja nepieciešamību nojaukt migrantu nometni Kalē - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Stihiskā migrantu nometne pazīstama kā "džungļi" ir galīgi un pilnībā jādemontē, paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands.

RĪGA, 26. septembris — Sputnik. Stihiskā migrantu nometne pazīstama kā "džungļi" ir galīgi un pilnībā jādemontē, paziņoja Francijas prezidents Fransuā Olands, kurš pirmdien personīgi devās uz Kalē, vēsta RIA Novosti.

Bēgļi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Balkānu samita dalībnieki meklē iespējas slēgt nelegāļiem ceļu uz Eiropu

Sestdien prezidents aicinājis pilsētas Kalē varas, kas atrodas Francijas ziemeļos, aizvērt stihisko bēgļu nometni.

Kā ziņo aģentūra France Presse, valsts vadītājs paziņojis, ka šajā jautājumā "valdība ies līdz galam". Viņš piebilda, ka valdība cik vien iespējams distancējas no "polemikām un instrumentalizācijām", kas noliedz valsts pamatvērtības. Turklāt Olands aicinājis Lielbritāniju piedalīties migrācijas krīzes risināšanā Kalē.

"Es gribu paziņot par savu apņemšanos panākt, lai britu valdība piedalītos humanitārā darbībā, kuru vada un arī rīt turpinās īstenot Francija," — citē aģentūra prezidenta paziņojumu, ko viņš sniedzis Kalē tiesībsargājošo iestāžu darbiniekiem.

Šobrīd ap 9 tūkstošiem nelegālo migrantu dzīvo Francijas pilsētā Kalē, kur sākas Lamanša tunelis. Viņi meklē jebkuru iespēju šķērst Lamanšu un tikt Lielbritānijā. Lielākā daļa migrantu ieceļoja Francijā no Sudānas, Somālijas, Eritrejas, Sīrijas un Afganistānas.

Ziņu lente
0