Humanitārie konvoji Sīrijā ir apdraudēti

© МИД РФ / Pāriet pie mediju bankasKrievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs informē, ka cilvēki, kuri kontrolē Alepo austrumu rajonus, draud ar uzbrukumu humanitārās palīdzības konvojiem, kuri izmantos "Kastello" ceļa maršrutu.

RĪGA, 25. septembris — Sputnik. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs intervijā programmai "Vesti v subbotu" paskaidrojis, ka grupējumi, kuri kontrolē Alepo austrumu rajonus, ir izteikuši atklātus un nepārprotamus draudus humanitārās kravas konvojiem, kuri Sīrijā izmantos "Kastello" maršrutu, informē RIA Novosti.

Politiķis norādīja, ka laikā, kad pirmo reizi apspriesta iespēja izmantot "Kastello" ceļu humanitārās palīdzības piegādei (tas noticis 26. augustā, Lavrova pirmās tikšanās laikā ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju), ANO pārstāvji pavēstīja, ka pie Turcijas robežas stāv aizzīmogots humanitārais konvojs un ANO ir gatava to nogādāt Alepo.

"Sīrijas valdība apstiprināja gatavību sadarboties šajā jautājumā. Taču tajā pašā dienā cilvēki, kuri kontrolē Alepo austrumu rajonus un dēvē sevi par "vietējo padomi", paziņojuši, ka viņi uzbruks konvojam, ja tas dosies pa "Kastello" ceļu. Pēc tam ANO apturēja pasākumu un pāris dienas centās viņus pārliecināt, taču tas neizdevās ne augusta beigās, ne septembra sākumā. Es neko neapgalvoju, vienkārši norādu, ka izteikti atklāti un nepārprotami draudi humanitārās kravas konvojiem, kuri izmantos "Kastello" maršrutu," — paziņoja Lavrovs.

Pirmdienas naktī Sīrijas arābu Sarkanā pusmēneša un ANO humanitāro organizāciju kopīgais konvojs tika apšaudīts Urum al Kubra rajonā, uz ziemeļrietumiem no Alepo. Konvojā bija 31 kravas automašīna, tas veda palīdzību 78 tūkstošiem cilvēku. Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja ziņoja, ka 18 automašīnas iznīcinātas, gājis bojā viens Sīrijas arābu Sarkanā pusmēneša darbinieks un vismaz 20 civiliedzīvotāji. Konvojs marķēts ar atbilstošajiem logotipiem, un Damaska, kā arī bruņotā opozīcija devusi atļauju tā izbraukšanai uz Alepo austrumu rajoniem.

Ziņu lente
0