Jelgavas mērs: Maskavai vairs nav vajadzīgi mūsu autobusi

© Sputnik / Sergey MelkonovPasažieri autobusa pieturā. Foto no arhīva
Pasažieri autobusa pieturā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jelgavas mērs, tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem, ierosināja uzskatīt pilsētu par investīciju objektu un sūdzējās par to, ka Maskava vairs neinteresējas par vietējo autorūpnīcu.

RĪGA, 24. septembris — Sputnik. Vakar Jelgavas mērs Andris Rāviņš, tiekoties ar ārvalstu vēstniekiem, pastāstīja, ka pa pilsētas ielām joprojām braukā Jelgavā ražotais sabiedriskais transports, taču tā ražošana sadarbībā ar Maskavas valdību ir apstājusies.

"Pa pilsētu brauc Jelgavā ražotais sabiedriskais transports. Šo nozari attīstījām kopā ar Maskavas valdību," — teica mērs par uzņēmumu AMO Plant. — Taču Maskavai mūsu autobusi vairs nav vajadzīgi."

Autoražotne AMO Plant tika izveidota Jelgavā 2004. gadā pēc toreizējā Maskavas mēra Jurija Lužkova iniciatīvas. Tika plānots tajā ražot dažādu tipu mašīnas — no vidējas tonnāžas kravas mašīnām līdz nelieliem autobusiem sadarbībā ar ZIL un Porsche Engineering. Tas uzsāka darbu 2010. gadā, taču kopš tā laika praktiski nedarbojas — rūpnīcā samontēti tikai 15 autobusi un 54 traktori.

Даугавпилс - Sputnik Latvija
Latgales ekonomiskā zona: mirāža vai glābiņš

2015. gada novembrī Maskavas administrācija par 2,4 miljoniem eiro pārdeva tai piederošos 92,6% akciju vācu mašīnbūves uzņēmumam AKG Thermotechnik Lettland.

Mērs palepojās ar to, ka Jelgava piedalās satiksmes pārvaldes integrētajā sistēmā, kas īstenota tikai dažās Eiropas pilsētās — transports brauc nevis pēc saraksta, bet gan atbilstoši noslogotībai.

Iepazīstinot ar pilsētu, Rāviņš aicināja vēstniekus izvēlēties Jelgavu investīcijām — pilsētā ir ražošanas telpas un infrastruktūra.

"Mēs esam netālu no Rīgas, tas ir gan labi, gan slikti. No vienas puses, krīzes situācijās mūsu iedzīvotāji var atrast darbu Rīgā. Taču nav labi tas, ka daudzi ekonomiski aktīvi iedzīvotāji strādā galvaspilsētā."

29 ārvalstu vēstnieku reģionālo braucienu 23. septembrī organizēja ĀM valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. Vēstnieki apmeklēja arī Dobeli un Tērvetes dabas parku.

Arī agrākajos gados vēstnieki apmeklēja Latvijas reģionus, piemēram, pērn viņiem tika dāvāta iespēja apmeklēt Daugavpili, bet iepriekš — Kuldīgu un Valmieru.

Ziņu lente
0