Jauna lappuse vīnu vēsturē: radīts zilais vīns

© Ruptly . Alexander ImedashviliВинный погреб
Винный погреб - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Seši jauni ķīmiķi no Spānijas nolēma, ka tradicionālie – sarkanie, baltie un rožainie – vīni visiem ir apnikuši. Viņi izstrādājuši indigo vai safīra krāsas vīnu.

RĪGA, 23. septembris — Sputnik. Spānijā radīts zilais vīns, stāsta Sputnik Armēnija, atsaucoties uz izdevuma Metro publicēto informāciju.

Darbs pie "zilā vīna" ilga divus gadus un prasīja ciešu sadarbību ar Basku Valsts universitāti un pētījumu centru AZTI. Tiesa, zinātnieki neizaudzēja nekādas zilās vīnogas.

"Mēs ņemam parastas baltās un sarkanās vīnogas, kas audzētas vairākos Spānijas reģionos, tostarp arī Riohā. Pievienojam antociānus (pigmentu, ko satur vīnogu miziņa) un pārtikas krāsvielu indigo. Iznāk saldāks dzēriens nekā parastais vīns, taču bez cukura. Kāpēc tieši zils? Tas rada asociācijas ar kustību, izmaiņām un bezgalību," – stāstīja de Norts. Zinātnieks sola revolūciju konservatīvajā vīnu tirgū.

Vīna kalni Koktebelas ciematā Krimā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
WSJ: sankcijas negaidīti stimulējušas Krievijas vīndarus

"Mēs gribam, lai cilvēki aizmirstu visu, ko viņiem iesaka someljē," – turpināja projekta pārstāvis.

"Visas ģeogrāfiskās piesaistes, standartus un noteikumus. Un mēs paši sākām no baltas lapas. Mūsu ģimenēs vīndaru nav. Mēs neesam biznesmeņi tradicionālajā izpratnē, drīzāk gan dizaineru, mākslinieku un muzikantu grupa. Mums pat nav pastāvīga ofisa. Reakcija par mūsu darbu ir dažāda. Mūsu izgudrojumu vīna kompānijas jau ir nosaukušas par ķecerību."

Mārketologs Ēriks Hadens uzskata, ka spāņu deklarētā revolūcija tirgū nenotiks, taču produkts izstrādāts mūsdienu eiropiešu jauniešu garā.

Ziņu lente
0