Sīrijas armija apturējusi islāmistu uzbrukumu Alepo

© Sputnik / Ilya Pitalev / Pāriet pie mediju bankasAlepo. Foto no arhīva
Alepo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc smagas cīņas Sīrijas armijai ar Krievijas aviācijas atbalstu izdevies apturēt plašu grupējuma "Džabhat an Nusra" uzbrukumu Alepo.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Sīrijas armija ar Krievijas GKS atbalstu atvairījusi grupējuma "Džabhat an Nusra" uzbrukumu Alepo rajonā.

Sīrija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sīrijā apšaudīts humanitārās palīdzības konvojs

Teroristi apšaudīja Alepo dienvidrietumu rajonus un devās uzbrukumā Šeih Maksud kvartālam. Viņi izspieda valdības karaspēku un zemessardzes nodaļas no Al Škeif kvartāla dienvidu daļas.

Ar Krievijas aviācijas atbalstu Sīrijas armijai izdevās atvairīt islāmistu uzbrukumu. Rezultātā "Džabhat an Nusra" priekšējā nodaļa tika iznīcināta pilnībā. Sasursmē ar teroristiem armija iznīcinājusi aptuveni 40 kaujiniekus, 4 kājnieku kaujas mašīnas un 7 pikapus ar ložmetējiem.

Smagā cīņā valdības karaspēks atguva Al Škeif kvartāla dienvidu daļu.

"Džabhat an Nusra" — teroristisks islāmistu grupējums, kas darbojas Sīrijas teritorijā. Tā kaujinieki vairākkārt centušies ieņemt Alepo.

Kopš 2015. gada 30. septembra Krievija saskaņā ar Sīrijas prezidenta lūgumu sāka aviācijas uzbrukumus ISIS un "Džabhat an Nusra" objektiem. Šajā laikā Krievijas aviācija izdarījusi vairāk nekā 10 tūkstošus lidojumu un iznīcinājusi vairāk nekā 30 tūkstošus mērķu, tostarp arī vairāk nekā 200 teroristiem piederošos naftas ieguves un pārstrādes objektus.

Ziņu lente
0