Straikbolisti sūdzas prokuratūrā par Drošības policijas darbībām

© Sputnik / Виталий Аньков / Pāriet pie mediju bankasStraikbola komandu treniņi. Foto no arhīva
Straikbola komandu treniņi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spēles Airsoft dalībnieki, kurus augusta beigās aizturēja Drošības policijas darbinieki, iesnieguši prokuratūrā sūdzību par prettiesisku aizturēšanu un piekaušanu.

RĪGA, 20. septembris — Sputnik. Straikbolists Sergejs Rosļikovs radio Baltkom ēterā pastāstīja, ka iesniedzis prokuratūrā sūdzību par Drošības policijas (DP) darbiniekiem, kuri pieņēmuši, ka viņš ir krievu diversants, un piekāvuši.

"Uzrakstīju iesniegumu prokuratūrai par prettiesiskām Drošības policijas darbībām. Jau saņēmu atbildi, ka lieta nodota Drošības policijas priekšniekam. Tagad gaidām no viņiem atbildi. Iesniegums tika iesniegts 31. augustā, atbildi saņēmām 4. vai 5. septembrī. Ja nekļūdos, viņiem jādod oficiāla atbilde 30 dienu laikā. Tāpēc pašlaik gaidām," — pastāstīja Rosļikovs.

Augusta beigās Ozolnieku novada Cenu pagasta modrie iedzīvotāji ziņoja DP par krievu karavīriem, kuri dodoties uz Rīgas pusi. Taču specdienesta darbinieki notikuma vietā sastapa tikai Airsoft — straikbola paveida — spēles dalībniekus.

Военнослужащие вооруженных сил России во время прохождения этапа Тропа разведчика на конкурсе Отличники войсковой разведки в рамках Международных армейских игр в Новосибирской области - Sputnik Latvija
Pierīgas mežā iedzīvotāji ieraudzījuši līdz zobiem bruņotus krievu diversantus

DP darbinieki apgalvo, ka spēles dalībnieki ģērbušies militārā formā, kas aizdomīgi atgādinājusi Krievijas armijas formas tērpu, un bruņojums precīzi atgādinājis krievu kaujas ieročus. Pie tam spēles dalībnieku vidū bijuši vairāki jaunieši, kuriem DP iepriekš pievērsusi uzmanību sakarā ar Krievijas agresīvās ārpolitikas atbalstu. Specdienesta darbinieki aprunājušies ar spēles dalībniekiem un visus atlaiduši.

Sergejs Rosļikovs par šo sadursmi stāsta citādi. Viņš norāda, ka Drošības policija paturējusi aizturētos spēles dalībniekus četras stundas, piekāvuši un spīdzinājuši ar elektrošoku.

Spēles dalībnieki valkājuši nevis Krievijas formas tērpu, bet parastu apģērbu maskēšanās krāsās, kas pieejams jebkurā veikalā. Drošības policija sākusi selkot Airsoft dalībniekiem jau šī gada martā, ko spēlē iegūtās iemaņas it kā varot izmantot pretēji nacionālās drošības interesēm.

Straikbols, jeb Airsoft ir sportiska komandas kara spēle, kuras dalībnieki izmanto elektropneimatiskos ieročus ar plastmasas lodītem. Spēles dalībnieki bieži vien imitē karavīru darbības: trieciens, tīrīšana, aizsardzība, teritorijas kontrole, mīnēšana un atmīnēšana.

Latvijas Iekšlietu ministrija plāno izveidot darba grupu, kuras uzdevums ir izstrādāt normatīvos aktus, kas ļaus kontrolēt Airsoft dalībniekus, viņu ieročus un vietas, kur rit "kaujas".

Ziņu lente
0