Beļģijā pirmo reizi veikta bērna eitanāzija

© Sputnik / Алексей Куденко / Pāriet pie mediju bankasPilinātājs. Foto no arhīva
Pilinātājs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pirmo reizi pēc vecuma ierobežojumu atcelšanas beļģu ārsti veikuši nāvīgi slima bērna eitanāzija.

RĪGA, 18. septembris — Sputnik. Beļģijā veikta pirmā eitanāzija neārstējami slimam bērnam. 2014. gadā tika pieņemts likums, ar kuru tika atcelti ierobežojumi šīs procedūras veikšanai nepilngadīgajiem, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz ārvalstu mediju publicētajām ziņām.

Болельщик сборной Канады во время финального матча чемпионата мира по хоккею между сборными командами Финляндии и Канады - Sputnik Latvija
Kanādas parlaments legalizējis eitanāziju

Informāciju par šo procedūru sniedza federālās eitanāzijas komisijas vadītājs Vims Distelmans. Viņš neizpauda sīkāku informāciju, taču piebilda, ka tas bijis ārkārtas gadījums.

"Par laimi, bērnu skaits, par kuriem tiek izskatīts eitanāzijas variants, ir ļoti mazs. Taču tas nenozīmē, ka mēs varam atņemt viņiem tiesības aiziet no dzīves ar cieņu," — norādīja Distelmans.

Beļģija ir vienīgā valsts pasaule, kur jebkāda vecuma cilvēkiem nāvējošas slimības gadījumā ir pieļaujama iespēja aiziet no dzīves. Jebkuru lūgumu par eitanāziju izskata ārstu un neatkarīgo ekspertu komanda. Attiecībā uz nepilngadīgajiem procedūra tiek veikta ar vecāku atļauju.

Nīderlandē pieļaujama eitanāzija bērniem no 12 gadu vecuma, informēja ziņu aģentūra.

Ziņu lente
0