Zviedrija saņēmusi pieteikumu "Ziemeļu straumes 2" izbūvei

© Sputnik / Grigory Sysoev / Pāriet pie mediju bankasGāzes vada "Ziemeļu straume" atklāšana Vācijā. Foto no arhīva
Gāzes vada Ziemeļu straume atklāšana Vācijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kompānija Nord Stream 2 (Ziemeļu straume 2), kas īsteno gāzes vada projektu, iesniegusi pieteikumu Zviedrijas varas iestādēs, lai saņemtu atļauju darbu veikšanai šīs valsts ekonomiskajā zonā.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. 16. septembrī Nord Stream 2 iesniedza pieteikumu Zviedrijas varas iestādēs, lai saņemtu atļauju "Ziemeļu straumes 2" būvdarbiem, informē Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti sniegto informāciju.

"Šodien kompānija Nord Stream 2 AG iesniedza pieteikumu Zviedrijas valdībai, lai saņemtu atļauju gāzes transportēšanas sistēmas "Ziemeļu straume 2" būvdarbiem," — teikts paziņojumā.

Pieteikums tika iesniegts Zviedrijas Uzņēmējdarbības un novāciju ministrijā, kas atbild par dokumentāciju, precizēts paziņojumā.

Открытие газопровода Северный поток в Германии - Sputnik Latvija
"Ziemeļu straume 2" izbūve nobeigs Ukrainu

"Pieteikuma iesniegšana Zviedrijas valdībai ir ļoti svarīgs projekta "Ziemeļu straume 2" posms. Tas ir nacionālo atļauju saņemšanas vērienīgā procesa sākums," — preses dienests citēja Nord Stream 2 izpilddirektora Matiasa Vārniga teikto.

Iepriekš tika ziņots, ka Zviedrijas varas iestādes gatavas izskatīt pieteikumu gāzes vada "Ziemeļu straume 2" izbūves darbiem valsts ūdeņos. Tomēr Zviedrijas ārlietu ministre Margota Valstrēma paziņoja, ka projekts viņiem "nepatīkot".

Pie tam Valstrēma piebilda, ka Zviedrijas valdība sadarbojas ar citām ES valstīm un Eiropas komisiju, lai tiktu ievēroti ES spēkā esošie normatīvie akti un savienības enerģētiskie mērķi.

Projekts "Ziemeļu straume 2" paredz divu gāzes vada maģistrāļu izbūvi no Krievijas piekrastes pāri Baltijas jūrai līdz Vācijai ar kopējo jaudu 55 miljardu kubikmetru gāzes apmērā. "Gazprom" projektā piederēs 50% projekta, Eiropas kompānijām OMV, BASF, Engie, Shell, Uniper (izvesta no E.On) — pa 10%. Jaunais gāzes vads tiks izbūvēts līdzās "Ziemeļu straumei".

Ziņu lente
0