Tramps informē, ka vēlas apturēt attiecību uzlabošanos ar Kubu

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasASV prezidenta kandidāts Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidenta kandidāts Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidāts Donalds Tramps informē par vēlmi apturēt pasākumus, kas tiek īstenoti ar mērķi uzlabot ASV attiecības ar Kubu.

RĪGA, 17. septembris — Sputnik. ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps paziņojis, ka gadījumā, ja uzvarēs vēlēšanās, tiks apturēti pasākumi, ko pieņēmis pašreizējais ASV prezidents Baraks Obama ar mērķi uzlabot attiecības ar Kubu, ziņo aģentūra RIA Novosti, atsaucoties uz Reuters sniegto informāciju.

ASV prezidenta kandidāts, republikānis Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Donalds Tramps vēlas veidot ļoti labas attiecības ar Krieviju

Aģentūra Reuters atzīmēja, ka Tramps plāno apturēt minēto pasākumu izpildi līdz brīdim, kad Kubas varas iestādes atļaus ticības brīvību un atbrīvos politiskos ieslodzītos.

"Nākamais prezidents tos (pasākumus, kas tiek īstenoti ar mērķi uzlabot valstu attiecības — red.) var atcelt, un es to izdarīšu, ja Kastro režīms neizpildīs mūsu prasības," — Trampa teikto citēja ziņu aģentūra Reuters.

2014. gada beigās ASV un Kuba paziņoja, ka tiek sākts darbs attiecību pakāpeniskas normalizācijas jautājumā. Kopš tā laika abas valstis ir atjaunojušas diplomātiskas attiecības, ASV prezidents Baraks Obama apmeklēja Havanu, un ASV mazināja dažas pret Kubu vērstās sankcijas, taču tirdzniecības embargo, kas darbojas jau pusgadsimtu, vēl joprojām paliek spēkā.

Ziņu lente
0