Rīgā sākās Latvijas un Baltkrievijas biznesa forums

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasEkrāns ar grafikiem un biržas informāciju. Foto no arhīva
Ekrāns ar grafikiem un biržas informāciju. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Biznesa forumā Latvijas un Baltkrievijas uzņēmēji pārrunā iespējamu sadarbību transporta, IT, tirdzniecības un finanšu jomās.

RĪGA, 16. septembris — Sputnik. Šodien Rīgā norisinās Latvijas un Baltkrievijas biznesa forums, kura mērķis ir veicināt ekonomisko sadarbību un veidot biznesa kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem.

Uz forumu ieradās Baltkrievijas delegācija, kuras sastāvā ir 72 pārstāvji no valsts institūcijām, biznesa organizācijām un transporta un loģistikas, IT, tirdzniecības un finanšu nozares uzņēmumiem. Savu dalību forumā apstiprinājuši vairāk nekā 200 uzņēmēji no Latvijas.

Olainfarm. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
"Olainfarm" iegādājas Baltkrievijas kompāniju

Forumu atklās Latvijas Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Stinka un Baltkrievijas ekonomikas ministra vietnieks Jurijs Čebotars.

Foruma sesijās tiks pārrunāti sadarbības modeļi tūrisma, transporta un loģistikas, IT, tirdzniecības un finanšu nozarēs, kā arī tirgus tendences.

Svarīgi partneri

Latvija eksportē uz Baltkrieviju mašīnas, mehānismus, elektroniskās un optiskās iekārtas, ķīmiskus produktus, pārtiku un tekstilizstrādājumus. No Baltkrievijas uz Latviju ieved naftas pārstrādes produktus, kā arī izstrādājumus no koksnes.

2015. gadā Baltkrievija bija Latvijas 16.lielākais preču eksporta un 11.lielākais preču importa partneris.

Pēc investīciju apjoma Latvijā reģistrēto uzņēmumu pamatkapitālā Baltkrievija 2016. gada septembrī ieņēma 22. vietu ar kopējo investīciju apjomu 21,6 miljoni eiro. Latvijā darbojas 2186 uzņēmumi ar Baltkrievijas kapitālu.

Dzelzceļš Latvijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Rail Baltica stāv uz optimisma sliedēm

Ciešās saites

Nesen kļuva zināms, ka Latvijas farmācijas koncerns Olainfarm iegādājās kompānijas NPK Biotest akciju daļu. NPK Biotest ir viens no pirmajiem privātajiem farmaceitiskiem uzņēmumiem Baltkrievijā. Baltkrievu uzņēmuma NPK Biotest iegāde var kļūt par Olainfarm ekspansijas sākumu uz Rietumu tirgu: 8-9 mēnešu laikā Olainfarm var iegādāties uzņēmumu Rietumeiropā.

Latvija un Baltkrievija tāpat sadarbojas tūrisma jomā. Šopavasar Minska un Rīga apmainījās ar reklāmas plakātiem, kas popularizē galvenos tūrisma objektus, bet maijā Baltkrievu galvaspilsētā noritēja Rīgas nedēļa.

Ziņu lente
0