Eiropas Savienība pagarinājusi sankcijas līdz 2017. gadam

© Sputnik / Владимир Сергеев / Pāriet pie mediju bankasLidmašīna. Foto no arhīva
Lidmašīna. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienības Padome pagarinājusi ierobežojošos pasākumus pret 146 fiziskajām un 37 juridiskajām personām no Krievijas un Ukrainas. Visiem, kas iekļuvuši sankciju sarakstā, liegta iebraukšana Eiropas Savienībā līdz 2017. gada martam.

RĪGA, 16. septembris- Sputnik. Eiropas Savienība līdz 2017. gada martam pagarinājusi individuālās sankcijas pret atsevišķiem Krievijas un Ukrainas pilsoņiem, informē ES Padome.

"Padome par sešiem mēnešiem pagarinājuši ES ierobežojošos pasākumus sakarā ar darbībām, kas vērstas pret Ukrainas teritoriālo vienotību, suverenitāti un neatkarību. Šīs sankcijas ietver 146 pilsoņu un 37 juridisko personu līdzekļu iesaldēšanu un liegumu iebraukt (ES — red.), — teikts Padomes ziņojumā.

Солепромысел в Крыму - Sputnik Latvija
Krievija attiecina pārtikas embargo uz sāli

Sankciju saraksta jaunākajā redakcijā iekļautas 146 fiziskas un 37 juridiskas personas no Krievijas un Ukrainas. To starpā ir arī Krimas premjers Sergejs Aksjonovs, Sevastopoles mērs Aleksejs Čalijs, Krimas pirmais vicepremjers Rustams Temirgalijevs, Ukrainas Krimas Drošības dienesta pārvaldes bijušais vadītājs Pjotrs Zima un Krievijas Federācijas Padomes loceklis (Krimas pārstāvis) Sergejs Cekovs, Federācijas Padomes spīkere Valentīna Matvijenko, vicepremjers Dmitrijs Rogozins, Valsts domes deputāti Jeļena Mizuļina un Leonīds Sluckis, senators Andrejs Kļišass.

Sankcijas paredz aizliegumu iebraukt ES un Eiropas Savienībā esošo līdzekļu iesaldēšanu.

Eiropas Savienība ieviesa ierobežojošos pasākumus 2014. gada martā. Pie tam ES ieviesa sektorālos ierobežojošos pasākumus pret Krieviju — tā saucamās ekonomiskās sancijas, kas paliks spēkā līdz 2017. gada 31. janvārim, kā arī pret Krimu vērstas sankcijas, kuru termiņš noteikts līdz 2017. gada 23. jūnijam.

Ziņu lente
0