Ukrainā ierosināta krimināllieta pret iekšlietu ministru

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasМинистр внутренних дел Украины А.Аваков
Министр внутренних дел Украины А.Аваков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko valsts televīzijas kanāla tiešajā ēterā informēja, ka pret Ukrainas iekšlietu ministru Arsēnu Avakovu ierosināta krimināllieta.

RĪGA, 14. septembris — Sputnik. Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs ir kļuvis par krimināllietas objektu.

Ģenerālprokurors Jurijs Lucenko vakar Ukrainas televīzijas ēterā pavēstīja, ka "saņēmis (vēstules – red.) no pusotra desmita cilvēkiem, tostarp arī no Šabuņina (Korupcijas novēršanas centra vadītājs Vitālijs Šabuņins – red.), sakarā ar kura sūtīto vēstuli tieši tāpat ierosinājis krimināllietu pret – jūs tam nenoticēsiet! – iekšlietu ministru Avakovu."

"Tāpēc, ka visi ir vienlīdzīgi. Visiem iesniegumiem Ukrainas Ģenerālprokuratūrā ir vienāds procesuālais statuss," – aģentūra RIA Novosti citē Lucenko vārdus. Pie tam ģenerālprokurors nenorādīja, sakarā ar kādu pantu lieta ir ierosināta.

Šī gada augustā Augstākās Radas izskatīšanai tika iesniegts ierosinājums par iekšlietu ministra demisiju. Dokumentā bija teikts, ka Avakova vadītā Iekšlietu ministrija ir demonstrējusi nespēju garantēt pilsoņu drošību.

Lieta par mugursomām

Ziemā Ukrainas Iekšlietu ministrijā izcēlās skandāls sakarā ar lielas mugursomu partijas iepirkumu specoperāciju dalībniekiem Donbasā. Mediji informēja, ka videoierakstā, ko internetā publicēja anonīms avots, Avakova dēlam līdzīgs cilvēks, apejot likumīgo procedūru, vienojas par mugursomu piegādi ar Avakova toreizējo vietnieku Sergeju Čebotaru.

Eiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvija konfiscēja Ukrainas bijušā vicepremjera kapitālu par labu valsts budžetam

Likums nosaka, ka šādu iepirkumu organizācijai tiek organizēts atklāts konkurss. Videoieraksts bija uzņemts 2014. gada decembrī, bet 2015. gada februāri IeM patiešām iegādājās mugursomas par 16,5 miljoniem grivnu (vairāk nekā 550 tūkstošiem eiro). Arsēns Avakovs noliedza, ka viņa ģimene būtu iesaistīta mugursomu iepirkuma darījumā, un apgalvoja, ka konkursa procedūra šajā iepirkumā bijusi labi caurskatāma. Korupcijas novēršanas biroja izmeklēšanā noskaidrojās, ka IeM amatpersonas izšķiedušas naudas līdzekļus, iepērkot 6 tūkstošus mugursomu pēc iepriekšējas vienošanās.

Izmeklēšanā iegūtie dati liecina, ka darījums slēgts ar paaugstinātām cenām, un konkursa uzvarētāji izraudzīti ar Čebotara personīgu līdzdalību. Pie tam mugursomas joprojām nav piegādātas pilnā apmērā.

Ziņu lente
0