Luksemburgas ĀM vadītājs aicinājis izslēgt Ungāriju no ES

© AFP 2023 / LOUISA GOULIAMAKI Dzeloņstieple uz robežas. Foto no arhīva
Dzeloņstieple uz robežas. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Budapeštas politika attiecībā uz imigrantiem ir bīstama un ir pretrunā ar ES vērtībām, paziņojis Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Asselborns.

RĪGA, 13. septembris —Sputnik. Luksemburgas ārlietu ministrs Žans Asselborns aicina izslēgt Ungāriju no ES, uzsverot, ka tās politika ir pretrunā ar bloka vērtībām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Die Welt.

"Mēs nevaram samierināties ar to, ka Eiropas Savienības fundamentālās vērtības tiek pārkāptas. Valstis, kuras, kā Ungārija, ceļ žogu pret kara bēgļiem, ierobežo preses brīvību un tiesu varas neatkarību, ir īslaicīgi vai neatgriezeniski jāizslēdz no ES," — uzsvēra politiķis intervijā laikrakstam.

Māris Kučinskis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Kučinskis un Merkele cīnīsies par Eiropas Savienības iedzīvotāju apvienību

Asselborns norāda, ka Ungārijas politika pret imigrantiem ir bīstama. Viņaprāt, varētu notikt tā, "valstī sāks apšaut bēgļus", kuri mēģinās šķērst robežu.

Arī Luksemburgas ārpolitikas institūcijas vadītājs piebilda, ka, ja lēmums par Ungārijas iestāšanos ES būtu izskatīts tagad, šai valstij nebūtu nekādu iespēju.

Augusta beigās Budapešta paziņojusi par plāniem uzbūvēt žogu uz robežas ar Serbiju. Ungārijas premjerministrs Viktors Orbans paziņoja, ka tas palīdzēšot apturēt bēgļu vilni.

Ziņu lente
0