No podiņa līdz biļetenam: bērnudārzā Viļņā konstatēta priekšvēlēšanu aģitācija

© Sputnik / Игорь Зарембо / Pāriet pie mediju bankasВоспитанники детского сада "Солнышко"
Воспитанники детского сада Солнышко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lojāls vēlētājs ir jāaudzina no bērna kājas! – nolēmusi kāda Lietuvas partija un izdalījusi savas skrejlapiņas bērnu skapīšos. Vecāki par to ir sašutuši.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Partijas "Lietuvas poļu vēlēšanu akcija – Kristīgo ģimeņu savienība" deputāta kandidātes Edites Tamošunaites skrejlapas izdalītas bērnudārzā Viļņā, vēsta aģentūra BNS.

Lietuvas Seima vēlēšanas notiks 9. oktobrī. Tajās piedalās 16 partijas, no kurām četras ir apvienojušās divās koalīcijās. Vidēji uz vienu deputāta vietu kandidē desmit cilvēki. Dažkārt šī konkurence politiķus mudina uz neparastiem pasākumiem.

Bērnudārzs Medynėlis atrodas viena mandāta apgabalā, kur balotējas Tamošunaite. Viņa apmeklēja bērnudārzu ceturtdien, bet piektdien atklājās, ka bērnu skapīšus pārpilda partijas skrejlapas. Pats par sevi saprotams, ka reklāma bija paredzēta nevis bērniem, bet gan viņu vecākiem, taču pašus vecākus tādas polittehnoloģijas ļoti kaitina.

Izrādījās, ka arī iepriekš "Lietuvas poļu vēlēšanu akcija – Kristīgo ģimeņu savienība" nodarbojusies ar aģitāciju bērnu un jauniešu vidē, kuri vēl nevar balsot. Pašlaik CVK ir saņēmusi sūdzības par politisko aģitāciju vairākās skolās, kuru vadība varējusi aģitēt par minētās koalīcijas kandidātu.

Lietuvas CVK priekšsēdētājs Zenons Vaigausks paskaidroja, ka aģitācijas skrejlapu izplatīšana mācību iestādēs nav aizliegta, tomēr šādā situācijā ir jāievēro līdztiesības princips – ir jārada vienlīdzīgi apstākļi visu partiju kandidātiem.

No otras puses, bērnudārza vadībai draudēs administratīvā atbildība, ja noskaidrosies, ka tā darbinieki aģitācijas materiālu izplatījuši piespiedu kārtā.

Ziņu lente
0