Fomočkins: man izdevās atvest uz mājām to pašu karogu

© Sputnik / Виктор ТолочкоАндрей Фомочкин в аэропорту
Андрей Фомочкин в аэропорту - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izrādās, Baltkrievu delegācijas pārstāvim tika konfiscēts karoga dublikāts.

RĪGA, 11. septembris – Sputnik. Baltkrievu paralimpiskās izlases loceklis Andrejs Fomočkins pastāstīja aģentūrai Sputnik Baltkrievija, ka Paralimpiādes atklāšanas ceremonijā viņam atņēmuši nevis karogu, ko viņš nesis stadionā, bet dublikātu. Viņš piebilda, ka neuzskata savu rīcību par varoņdarbu. Fomočkins uzsvēra, ka gribējis paust solidaritāti ar Krievijas paralimpiešiem, un atzina, ka viņš rūpīgi gatavojies šīm solim. Līdzi viņam bija divi karogi – gadījumam, ja vienu atņems.

Viņam konfiscēja karoga dublikātu, bet karogu, ar kuru viņš soļojis stadionā, Fomočkinam izdevies atvest mājās. Viņš vēlas uzdāvināt to Krievijas paralimpiešiem kā talismanu.

Fomočkins neuzskata savu rīcību par varoņdarbu.

"Varoņi bija Jegorovs un Kantarija, bet es izdarīju to, kas man bija jādara. Ne mirkli nenožēloju, ka nācās steigšus pamest Brazīliju," – viņš teica.

Andrejs Fomočkins, kurš uzdrošinājās demonstrēt Krievijas karogu dalībvalstu parādes laikā - Sputnik Latvija
Baltkrievi ar Krievijas karogu Rio: pārmeklēja, atņēma un atstādināja

"Daži Rietumu mediji rakstīja, ka mēs esam sabojājuši skaistu ceremoniju, bet es uzskatu, ka mēs tai piešķīrām īpašu niansi. Tribīnes mūsu akciju uztvēra pozitīvi, toties izsvilpa amatpersonas uzrunu," – piebilda Fomočkins.

Sputnik Baltkrievija žurnālisti pateicās Fomočkinam Krievijas paralimpiešu vārdā un uzdāvināja viņam piemiņā fotogrāfiju, kurā baltkrievu izlases dalībnieks attēlots ar Krievijas karogu.

Paralimpiādes atklāšanas ceremonijā Riodežaneiro Baltkrievijas delegācija iznāca ar Krievijas karogu, solidarizējoties ar Krievijas izlasi. Andrejam Fomočkinam izdevās noiet ceturto daļu ceļa, pirms viņam konfiscēja karogu.

Ziņu lente
0