Polijas Augstākajā tiesā saņemta sūdzība par prezidentu

© AP Photo / Liis TreimannPolijas prezidents Andžejs Duda. Foto no arhīva
Polijas prezidents Andžejs Duda. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tiesnešiem jānoskaidro, vai valsts vadītājam bija tiesības apžēlot Valsts korupcijas apkārošanas biroja četrus darbiniekus.

RĪGA, 7. septembris —Sputnik. Sūdzība par Polijas prezidentu Andžeja Dudu bija iesniegta valsts Augstākajā tiesā, tiesnešiem būs jānoskaidro, vai valsts vadītājam bija tiesības apžēlot Valsts korupcijas apkārošanas biroja četrus darbiniekus, tai skaitā Mariušu Kamiņski, kurš tagad ieņem ministra amatu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Gazeta Wyborcza.

Lehs Valensa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lehs Valensa: Polijas valdība ved valsti pie pilsoņu kara

Pagājušā gada martā Kamiņskim piesprieda 3 gadu brīvības atņemšanu par pilnvaru pārsniegšanu Valsts korupcijas apkārošanas biroja vadītāja amatā, kuru viņš vadīja no 2006. līdz 2009. gadam. Polijas prezidents viņu apžēlojis 2015. gada novembrī, kad spriedums vēl nav stājies spēkā.

Kā raksta avīze, Kamiņska apžēlošana kļuva par precedentu — līdz šim prezidents izmantoja apžēlošanas tiesības tikai attiecībā uz cilvēkiem, kuru spriedums stājies likumīgā spēkā. Tiek ziņots, ka šajā lietā prasību Augstākajā tiesā iesnieguši četri cilvēki ar apsūdzētāju statusiem.

Ziņu lente
0