Polijas pārstāvji brauc uz Londonu kārtējā uzbrukuma poļiem dēļ

© Sputnik / Валерий Мельников / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Краков
Города мира. Краков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Četrdesmit gadus vecais Polijas pilsonis miris pirmdien pēc tam, kad pusaudžu grupa uzbruka trim poļiem Hārlovā, pilsētā uz ziemeļaustrumiem no Londonas.

RĪGA, 5. septembris-Sputnik. Polijas ĀM, IeM un Tieslietu ministrijas vadītāji Vitolds Vaščikovskis, Mariušs Blaščaks un Zbignevs Zebro apmeklēs Lielbritāniju saistībā ar uzbrukumu poļiem, kas notika pilsētā Hārlovā, vēsta RIA Novosti.

Lielbritānijas karogs Londonā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Nacionālisms pēc Brexit: migrantiem liek vākt kopā mantas

Četrdesmit gadus vecais Polijas pilsonis miris pirmdien pēc tam, kad pusaudžu grupa uzbruka trim poļiem Hārlovā, pilsētā uz ziemeļaustrumiem no Londonas. Vēl viens cilvēks bija hospitalizēts, bet vēlāk izrakstīts no slimnīcas. Aizdomās par uzbrukumu un slepkavību ir aizturēti seši pusaudži. Eseksas grāfistes policija paziņojusi, ka izmeklēšanas laikā tiek izskatīta vienīgā versija — naida noziegums.

Svētdien kļuva zināms, uzbruka vēl diviem poļiem. 4-5 cilvēku grupa uzbruka viņiem tajā pašā pilsētā Hārlovā, vienam no cietušajiem ir lauzts deguns un pārsista uzacs.

"Saistībā ar incidentiem kas notikuši pēdējā laikā, un, kas bija vērsti pret poļu iedzīvotājiem, tiek plānots, ka uz Londonu brauks ārlietu ministrs Vitolds Vaščikovskis, tieslietu un iekšlietu ministri Mariušs Blaščaks un Zbignevs Zebro," — teica Polijas ĀM oficiālais pārstāvis Rafals Sobčaks, kuru citē Polijas televīzija.

Viņš arī apstiprināja informāciju par jaunu uzbrukumu Polijas iedzīvotājiem, norādot, ka viens no tiem jau pametis slimnīcu. Pēc Sobčaka teiktā, britu policija pastiprināja patrulēšanu, bet izmeklēšanas versija ir viena — rasistisks uzbrukums.

Blaščaks uzsvēra, ka Varšava vēlas no Londonas poļu Lielbritānijā garantētas drošības "efektīvas deklarēšanas". Pēc neoficiālas aģentūras PAP informācijas, vizīte varētu notikt jau pirmdien.

Ziņu lente
0