Igaunijas ārlietu ministre vēlas tikties ar Sergeju Lavrovu

© Sputnik / Вадим АнцуповIgaunijas ārlietu ministre Marina Kaljurande. Foto no arhīva
Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljurande. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informācija par to, kādus jautājumus ar Krievijas ārlietu ministru vēlas apspriest Marina Kaljurande, netiek publicēta.

RĪGA, 2. septembris — Sputnik. Igaunijas ārlietu ministre Marina Kaljurande lūdz tikšanos ar Krievijas Ārlietu ministrijas vadītāju Sergeju Lavrovu, vēsta Sputnik Igaunija — ziņu portāla rīcībā nonākusi Igaunijas pastāvīgā pārstāvja nota, kas nosūtīta kolēģiem Krievijā.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lavrovs: Krievija un ASV kopā var panākt ļoti labus rezultātus

Dokumenta teksts liecina, ka tikšanās varētu notikt "abām pusēm piemērotā laikā" no 19. līdz 22. septembrim, ANO Ģenerālās asamblejas 71. sesijas laikā.

Notā nav norādīts, kādus jautājumus vēlas apspriest Igaunija. Runa varētu būt par robežu līguma ratifikāciju, savstarpējām sankcijām, militārajām mācībām pierobežas rajonos vai tranzīta apjomu sarukšanu.

ANO Ģenerālās asamblejas 71. sesijas diskusija notiks Ņujorkā no 20. līdz 26. septembrim. Sergejs Lavrovs uzstāsies ar runu 23. septembrī.

Pirmajā dienā gaidāmas ASV prezidenta Baraka Obamas, Francijas prezidenta Fransuā Olanda un Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas uzrunas. Krievijas prezidents Vladimirs Putins ANO Ģenerālās asamblejas sesijā nepiedalīsies, iepriekš vēstīja viņa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

NATO. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Igaunijas prezidentu pārsteidz kaimiņvalstu nevēlēšanās iestāties NATO

Pagaidām nav zināms, vai Kaljurandes tikšanās ar Lavrovu notiks.

Marina Kaljurande ir ļoti populāra Igaunijas iedzīvotāju vidū, neatkarīgi no politiķes partejiskās piederības un dzimtās valodas. Pati ministre sevi uzskata par krievieti (Kaljurandes māte ir krieviete, tēvs — latvietis).

Vēl joprojām Kaljurande saglabā iespēju ieņemt Igaunijas prezidenta posteni, lai arī viņas partija (Reformu partija) nezināmu iemeslu dēļ atsakās izvirzīt ministri šim postenim. Tomēr aptuveni piecdesmit igauņu uzņēmēji, muzikanti, sportisti, politiķi un žurnālisti vērsās pie Vēlētāju kolēģijas ar ierosinājumu izvirzīt Kaljurandi prezidenta postenim.

Tātad iespējams, ka, tiekoties ar Lavrovu, Kaljurandei jau būs arī cits statuss.

Ziņu lente
0