SWIFT informē savus klientus par jauniem kiberuzbrukumiem

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāku veiksmīgu kiberuzbrukumu rezultātā daži klienti zaudējuši naudu, tomēr uzbrukumu skaits un zaudētas summas netiek publicēti. Hakeru mērķis bija bankas ar vājām drošības pārbaudes procedūrām pārskaitījumiem sistēmas ietvaros vietējā līmenī.

RĪGA, 31. augusts — Sputnik. SWIFT bankas informācijas apmaiņas sistēmas vadība informēja par jauniem hakeru uzbrukumiem bankām, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Iepriekš SWIFT paziņoja par dažiem kiberuzbrukumiem. Lielākais notika februāra sākumā, kad hakeri nozaga no Bangladešas Centrālās bankas konta aptuveni 80 miljonus dolāru.

Vēstulē saviem klientiem SWIFT paziņojusi, ka kļuva zināms par jaunajiem uzbrukumu centieniem, kas notiek kopš jūnija. Daži no tiem bija veiksmīgi, virkne klientu zaudējuši savu naudu, taču konkrēti cipari netiek nosaukti. Hakeru mērķis bija bankas ar vājām drošības pārbaudes procedūrām pārskaitījumiem sistēmas ietvaros vietējā līmenī, norāda SWIFT.

"Klientu telpa bija pārkāpta, un tika veikti centieni, lai nosūtītu viltus maksājumu norādījumus," — citē aģentūra fragmentu no vēstules. Dokumentā uzsvērts, ka draudi joprojām saglabājas.

SWIFT vairākkārt aicinājusi bankas pastiprināt drošības pasākumus saistībā ar zādzību Bangladešā. Uzņēmums solīja nodot attiecīgiem orgāniem un bankas partneriem informāciju par tiem, kuri nepieņems jaunus noteikumus līdz 19. novembrim.

SWIFT ir Starptautiskā starpbanku maksājumu veikšanas un informācijas pārraides sistēma. Pie tās ir pieslēgti vairāk nekā 10,8 tūkstoši uzņēmumu gandrīz divsimt valstīs.

Ziņu lente
0