Terorakts Kirgīzijas galvaspilsētā – uzbrukums Ķīnas vēstniecībai

© Sputnik / Табылды КадырбековСитуация на месте взрыва в Бишкеке, Киргизия
Ситуация на месте взрыва в Бишкеке, Киргизия - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. Sprādziens noticis Kirgīzijas galvaspilsētas dienvidu daļā, vēsta Sputnik Kirgizstāna, atsaucoties uz aculiecinieku teikto. Vietējie glābšanas dienesti informē, ka sprādziens atskanējis Ķīnas vēstniecības teritorijā, viens cilvēks gājis bojā, ir cietušie. Kirgizstānas premjerministrs Ženišs Razakovs paziņoja, ka sprādzienu Ķīnas vēstniecības Kirgizstānā teritorijā izdarījis terorists pašnāvnieks.

Iekšlietu pārvaldē un ātrās palīdzības stacijā tika apstiprināti izsaukumi uz notikuma vietu. Ārkārtas situāciju ministrijas preses dienests pavēstīja, ka uz notikuma vietu devies ministrs Kubatbeks Boronovs.

Notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji, glābēji un operatīvā grupa. Taču Ķīnas vēstniecības darbinieki viņus diplomātiskās misijas teritorijā neielaiž.

Sputnik Kirgizstāna organizējis tiešo translāciju no notikuma vietas >>

Aculiecinieki iepriekš informēja, ka sprādziens noticis Biškekas dienvidos – tā skaņa un sprādziena vilnis bija sadzirdams visā galvaspilsētas dienvidu daļā. Biškekas Iekšlietu pārvaldes preses dienests apstiprināja, ka bijis izsaukums, apstākļu noskaidrošanai notikuma vietā ieradusies miliču grupa.

Sprādziena rajonu bloķējuši varas orgānu pārstāvji. Biškekas Galvenās iekšlietu pārvaldes pārstāvis paziņoja aģentūrai RIA Novosti, ka tiesībsargājošās iestādes noskaidro pie Ķīnas vēstniecības vārdiem uzsprāgušās automašīnas vadītāja personību.

Biškekas ātrās palīdzības stacijas galvenā ārste aģentūrai RIA Novosti pavēstīja, ka brigāde notikuma vietā sniegusi palīdzību diviem vēstniecības darbiniekiem.

"Notikuma vietā atrodas arī bojāgājušais cilvēks, kurš, saskaņā ar sākotnējiem datiem, atradies automašīnā," – pastāstīja galvenā ārste.

Ziņu lente
0