Krievijas paralimpieši cer uz brīnumu, bet amerikāņi jau dala viņu kvotas

© Sputnik / Кирилл Каллиников / Pāriet pie mediju bankasРоссийские паралимпийцы. Архивное фото
Российские паралимпийцы. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV paralimpiskā izlase uz 22 Krievijas atlētu rēķina ir palielināta līdz 289 sportistiem, taču šodien Šveices Federālajā tiesā tiks izskatīta Sporta Arbitrāžas tiesas lēmuma apelācija.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Daļa Krievijas izlasei piederošo Paralimpiādes licenču sadalītas par labu ASV komandai, raksta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz amerikāņu izlases oficiālajā mājas lapā publicēto informāciju. ASV Paralimpiskā komiteja saņēmusi vēl 22 licences spēlēm Riodežaneiro.

Российская паралимпийская сборная во время церемонии подъема флага России в Паралимпийской деревне в Лондоне - Sputnik Latvija
Krievu sportisti Paralimpiādē nepiedalīsies

Krievija šo lēmumu uzskata par nelikumīgu – valsts izlase vēl joprojām cer saņemt pozitīvu atbildi par individuālajām atļaujām piedalīties Paralimpiskajās spēlēs.

Iepriekš ASV Paralimpiskā komiteja publicēja nacionālās komandas sastāvu. Tajā bija 267 sportisti – lielākā komanda Paralimpiskajās spēlēs. Pēc Krievijas paralimpiešu licenču sadales ASV izlases sastāvā ir 289 atlēti.

Krievijas Paralimpiskās komitejas prezidents Vladimirs Lukins uzskata, ka lēmums, kas pieņemts jautājumā par Krievijas paralimpisko izlasi, ieskaitot 22 Krievijas kvotu sadali, ir nelikumīgs.

"Mans viedoklis nemainās – visi lēmumi, kas pieņemti attiecībā pret Krievijas komandu, ir nelikumīgi. Tie ir bijuši, paliek un būs nelikumīgi. Mēs to tā neatstāsim, tas arī viss," — teica Lukins.

Vieglatlēte Natālija Kočerova pastāstīja aģentūrai "R-Sport", ka Krievijas paralimpieši cer saņemt pozitīvu atbildi par individuālajām atļaujām piedalīties spēlēs Riodežaneiro, neskatoties uz to, ka Starptautiskā Paralimpiskā komiteja (IPC) jau sākusi dalīt Krievijas izlasei piederošās kvotas.

"Viņi jau dala kvotas, bet mēs vēl ceram, ka tiksim pielaisti dalībai Paralimpiādē. Vēl neesam saņēmuši atbildes uz vēstulēm, ko sūtījām IPC ar lūgumu izskatīt jautājumus individuāli. Mums paziņoja, ka tos izskatīs. Atteikuma nebija, un rīt gaidām atbildi," – pastāstīja paralimpiskā vieglatlēte.

"Vēstulēs minējām savus argumentus. Izdarījām ekrānuzņēmumus programmā ADAMS, kur atainojas visi datumi, kad esam nodevuši dopinga testus. Tas ir, nosūtījām apliecinājumu, ka mēs esam "tīri" sportisti, un mūs atstādina netaisnīgi. Man ir ārzemēs – Itālijā un Anglijā, ne tikai Krievijā veiktas analīzes, tās visas ir "tīras"," – uzsvēra Kočerova.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pavēstīja, ka Krievija īpaši organizēs sacensības paralimpiešiem, ņemot vērā to, ka Krievijas izlase nav pielaista sacensībām Riodežaneiro. "Apbalvojumi uzvarētājiem būs tādi paši, kādi tie būtu Paralimpisko spēļu rezultātā," – pavēstīja Vladimirs Putins.

Ziņu lente
0