Politika

Krievvalodīgie iedzīvotāji nobažījušies par NATO spēku izvietošanu Latvijā

© Sputnik / Sergey MelkonovВоенная техника армии США в Риге
Военная техника армии США в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgā noslēgusies Krievijas tautiešu konference.

RĪGA, 29. augusts — Sputnik. Latvijas valdībai vajadzētu izvērtēt riskus, kas saistīti ar NATO spēku izvietošanu valstī, teikts Krievijas tautiešu konferences Rīgā pieņemtā rezolūcijā.

Konference notika Maskavas namā Rīgā. Tajā piedalījās vairāki simti cilvēku. Dalībniekus sveicināja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

"NATO spēku izvietošana Latvijā rada īpašu krievvalodīgo iedzīvotāju satraukumu. Ir jāveic kopēja riska analīze, kā arī jānoskaidro sabiedrības viedoklis par lēmumu izvietot NATO spēkus Latvijā," — teikts dokumentā.

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs NATO samitā Varšavā - Sputnik Latvija
Samita rezultāti: iespējams, NATO darbībai drīzumā tiks pielikts punkts

"Politiskais noskaņojums Eiropā joprojām ir saspīlēts, atsevišķi politiskie spēki Latvijā kaitē Latvijas un Krievijas attiecībām, bet daži mediji kurina neviennozīmīgu noskaņojumu mediju telpā," — norādīts rezolūcijā.

NATO samitā jūlijā alianse pieņēma lēmumu par agrāk nebijušu militārās klātbūtnes palielināšanu Austrumeiropā un Baltijas reģionā. Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Polijā tiks izvietoti NATO bataljoni (līdz 1,2 tūkstoši karavīru katrā). Dislokācija sāksies jau nākamā gada janvārī.

Savu rīcību alianse skaidro ar draudiem no Krievijas puses. Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka Krievijas puse nav ieinteresēta spriedzes eskalācijā nedz Baltijas reģionā, nedz kur citur, tomēr gatava adekvāti reaģēt uz draudiem pie Krievijas robežas.

Ziņu lente
0