Itāļu restorāni nolēmuši savākt ziedojumus zemestrīcē cietušajiem

© Sputnik / Наталия Шмакова / Pāriet pie mediju bankasПоследствия землетрясения в Италии
Последствия землетрясения в Италии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālajos tīklos sākusi darbu akcija, kas aicina itāļu restorānus visā pasaulē ziedod naudu no katras pārdotās Amatričiana pastas, kas nosaukta par godu pilsētai, kura spēcīgajā zemestrīcē cietusi visvairāk. Akcijai pievienojušās vairāk nekā 600 iestādes.

RĪGA, 25. augusts – Sputnik. Slavenā Amatričiana pastas ar tomātu mērci un cūkgaļu nosaukta par godu pilsētai, kura spēcīgajā zemestrīcē gandrīz noslaucīta no zemes virsas, raksta The Guardian.

Itāļu restorāni visā pasaulē aicina ziedot 2 eiro no katras pārdotā Amatričiana pastas porcijas.

Šajās brīvdienās pilsētā bija paredzēts kulinārais festivāls, kas veltīts slavenajiem spageti Amatričiana.

Pašlaik publicētā informācija liecina, ka zemestrīcē, kas notika Lacio, Umbrijas un Markes provincēs, gājuši bojā vismaz 247 cilvēki. Pašlaik turpinās izdzīvojušo meklējumi un gruvešu novākšana. Līdzekļu vākšanu cietušajiem reģioniem ierosināja blogeris Paolo Kompana. Akcijai pievienojušies vairāk nekā 600 itāļu restorāni no visas pasaules. Aicinājums tika adresēts visām iestādēm, kas piedāvā pastu.

Gaidāmais kulinārais festivāls pievilināja tūristus Amatričes pilsētai, kas cietusi zemestrīcē. Viņi apmeklē Amatriči folkloras, tradīciju un ēdienu dēļ, it īpaši Amatričiani pastas dēļ, kuras aizsākumi meklējami XVIII gs. Pie pilsētiņas sagrauto namu sienām redzami reklāmas plakāti, kas vēsta par Sagras festivālu un aicina apmeklēt vienu no skaistākajām pilsētām Itālijā.

Trešdien agri no rīta Itālijas vidusdaļu skāra spēcīgu pazemes grūdienu sērija. Zem akmens namu gruvešiem atradās visvairāk cietušo pilsētu – Amatričes, Akumoli, Peskara del Tronto un Arkuata del Tronto iedzīvotāji. Amatričes pilsētas mērs Serdžio Pirocci vēstīja, ka "lielākā daļa pilsētas ir pazudusi."

Ziņu lente
0