Kijeva izsludinājusi meklēšanā Šoigu un vēl 17 Krievijas pilsoņus

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны РФ Сергей Шойгу
Министр обороны РФ Сергей Шойгу - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko preses konferencē paziņoja, ka 18 augstu stāvošiem Krievijas pilsoņiem nosūtītas pavēstes sakarā ar izmeklēšanu.

RĪGA, 23. augusts — Sputnik. Ukrainas ģenerālprokurors Jurijs Lucenko preses konferencē paziņoja, ka augstu stāvoši Krievijas pilsoņi tiek turēti aizdomās par noziegumiem pret "Ukrainas nacionālās drošības pamatiem". Visi viņi izsludināti meklēšanā, tiek gatavoti ierosinājumi viņu arestam un nogādāšanai tiesā, piebilda ģenerālprokurors.

Купюра евро - Sputnik Latvija
Kijevas tiesa arestējusi Augstākās Radas deputāta kontus Latvijā

Viņs uzsvēra, ka šie cilvēki ir "valsts varas un bruņoto spēku valdības pārstāvji". Viņu vidū ir Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu, divi viņa vietnieki (Dmitrijs Bulgakovs un Nikolajs Pankovs) un desmit ģenerāļi, kā arī Krievijas prezidenta padomnieks Sergejs Glazjevs un bijušais pilnvarotais pārstāvis Krimas federālajā apgabalā Oļegs Belavencevs, vēsta RIA Novosti.

Lucenko paziņoja, ka ar starptautiskā pasta pakalpojumu dienesta palīdzību un pa e-pastu visiem "aizdomās turamajiem" uz darba vietām tika nosūtīti rakstveida ziņojumi par aizdomām līdz ar pavēstēm par ierašanos "izmeklēšanas darbību veikšanai".

Iepriekš Ukrainas Valsts prokuratūra izsauca uz nopratināšanu Krimas vadītāju Sergeju Aksjonovu, republikas prokurori Nataļju Poklonsku un Melnās jūras flotes komandieri Aleksandru Vitko.

Ziņu lente
0