Saratova grib pārspēt Rīgas un Eiropas rekordu

CC BY 2.0 / Kārlis Dambrāns / RigaRīgas krastmala. Foto no arhīva
Rīgas krastmala. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saratovas valdība nolēma uzcelt garāko gājēju zonu Eiropā astoņu kilometru garumā. Bet diez vai viņiem izdosies apdzīt pat Latvijas galvaspilsētu.

Rīga, 19. augusts — Sputnik. Saratovas apgabala gubernators Valērijs Radajevs nolēma panākt un apdzīt Eiropu — izbūvēt Saratovā Eiropas garāko gājēju zonu, ziņo RIA Novosti. Vai viņam izdosies sacīksties ar Rīgu?

"Iekārtosim komfortablu pilsētas vidi — līdzīgu projektu šodien īsteno Maskavā, un mums ir jāizmanto galvaspilsētu pieredze," — sacīja Radajevs. Pēc viņa aprēķiniem projekta vērtība ir apmēram 120 miljoni rubļu (1 663 956 eiro).

Gājēju zona savienos centrālo Saratovas gājēju ielu — Kirova prospektu ar pilsētas parku. Šā projekta pirmais etaps būs gājēju gabala ierīkošana no Kirova prospekta līdz Kosmonautu krastmalai.

"Saskaņā ar Saratovas administrācijas vadītāju Valēriju Sarajevu, šīs zonas rekonstrukcija sāksies jau šodien, vienlaicīgi ar tās iekārtošanu nodarbosies ap 300 strādnieku," — piebilda Radajevs.

Кенгарагс - Sputnik Latvija
Ķengarags: "Rīgas vārti" ar kriminālu pagātni

Tomēr diez vai Saratovai izdosies panākt un apdzīt pat Rīgu. Jau vairākus gadus pateicoties Rīgas mēram Nilam Ušakovam, aug un pilnveidojas gājēju zona Daugavas upes labajā krastā. Šodien Ķengaraga promenādes garums jau ir gandrīz 5 km.

Atsevišķi bija iekārtota gājēju zona Daugavas upes labajā krastā un pašā pilsētas centrā — iepretim Spīķeru kvartālam. Tās garums sasniedz 1,2 km. Turpmāk to plānots savienot ar Ķengaraga promenādi, vienlaikus pagarinot līdz Dārziņiem. Bet tas jau būs vairāk nekā astoņi kilometri.

Tomēr pie gājēju zonas Dārziņi — Spīķeri Rīgas dome apstāties neplāno — plānos jau ir ierīkot celiņu arī Daugavas kreisajā krastā. Pēc arhitektu ieceres no Spīķeru kvartāla vai no Ķengaraga pāri Salu tiltam varēs nokļūt Mūkusalas ielā, pa kuru būs iespēja vai nu pastaigāties, vai nu braukt ar skrituļslidām vai ar riteni garām Nacionālai bibliotēkai līdz Ķīpsalas pludmalei. Ja šo projektu izdosies īstenot, tad viņš panāks un apdzīs visu Eiropu.

Ziņu lente
0