Ķīniešu priekšnieks sodījis darbiniekus par viņa ziņojumu nekomentēšanu sociālajos tīklos

© AFP 2023 / Anthony WALLACEЖитель Гонконга со смартфоном
Житель Гонконга со смартфоном - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lai paceltu kompānijas morālo garu, ķīniešu tūrisma aģentūras vadītājs lika darbiniekiem komentēt viņa ziņojumus sociālajos tīklos. Tiem, kuri izvairījās no šīm pienākumiem, tika uzlikts naudas sods.

RĪGA, 18. augusts – Sputnik. Vairāk nekā 200 tūrisma kompānijas darbinieki Šaņduna provincē Ķīnā tika sodīti par to, ka nekomentēja ģenerālā vadītāja ziņojumu sociālajā tīklā, raksta Sputnik Baltkrievija.

Tūrisma kompānijas ģenerālais menedžeris nolēma iet kopsolī ar laiku: katru dienu viņš rakstīja sociālajā tīklā Wiebo motivējošos citātus vai informāciju par uzņēmuma darbību. (Weibo – ķīniešu Twitter un Facebook hibrīds, viena no populārākajām vietnēm Ķīnā, tai ir vairāk nekā 200 miljoni sekotāju un 100 miljoni lietotāju dienā).

Флаг КНР - Sputnik Latvija
Ķīnas medijiem ir aizliegts izmantot nepatiesas ziņas no sociālajiem tīkliem

Lai darbinieki nezaudētu vadības vērtīgās domas ikdienas informācijas plūsmā, viņiem tika uzdots katru rītu pēc kārtas skaļrunī lasīt galvenā vadītāja ziņojumus, kā arī komentēt tos. Tomēr daži darbinieki komentēja vadību nepietiekami cītīgi, par ko saņēma sodu: 14. augustā vairāk nekā 200 cilvēki tika sodīti par 40 juaņām (5,3 eiro) katrs.

Uzņēmuma mārketinga nodaļas vadītājs pastāstīja, ka vadītāja ziņojumu lasīšana skaļrunī bija domāta uzņēmuma darbinieku morāles uzlabošanai, īpaši jauniešu vidū. Viens no darbiniekiem pastāstīja, ka mēneša laikā ticis sodīts par 150 juaņām (aptuveni 20 eiro) – par to, ka viņš nekomentēja priekšnieka ziņojumus.

Neskatoties uz to, ka uzņēmuma darbiniekiem šķiet, ka sods par nepietiekami aktīvu piedalīšanos sociālajos tīklos pārkāpj darba likumdošanas aktus, šajā gadījumā viņi uzskata, ka labāk iztikt bez komentāriem.

Ziņu lente
0