WADA informatore Stepanova bīstas par savu dzīvību

© Sputnik / Елена Соболь / Pāriet pie mediju bankasKrievu skrējēja Jūlija Stepanova. Foto no arhīva
Krievu skrējēja Jūlija Stepanova. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jūlija Stepanova ir pārliecināta: ja ar viņu kaut kas notiks, tas nebūs nelaimes gadījums.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) informatore Jūlija Stepanova vēsta, ka viņi ar vīru ir spiesti braukāt no vienas vietas uz otru drošības apsvērumu dēļ.

Лекарственный препарат милдронат - Sputnik Latvija
Akadēmiķis Kalviņš aizstāvēs meldoniju Kanādā

Vieglatlētes Jūlijas Stepanovas izteikumi tika izmantoti vācu telekanāla ARD filmā par dopingu Krievijas vieglatlētikā, kas tika demonstrēta pērn. Novembrī Starptautiskā Vieglatlētikas federācija (IAAF) diskvalificēja Krievijas Vieglatlētikas federāciju dopinga skandāla dēļ, un krievu sportisti tika atstādināti no dalības starptautiskajās sacensībās. Pati Stepanova netika pielaista Olimpiskajās spēlēs Riodežaneireo.

Ziņu aģentūra RIA Novosti vēsta, atsaucoties uz aģentūras AP sniegto informāciju, ka Stepanova ir brīdinājusi: ja ar viņu kaut kas notiks, tas nebūs nelaimes gadījums.

"Mēs darām visu iespējamo savas drošības labā, tāpēc pārvācamies no vienas vietas uz otru. Mēs apzināmies: ja kāds patiešām grib kaut ko mums nodarīt, tas izdosies," — paziņoja sportiste.

Informatore tika diskvalificēta 2013. gadā par dopinga lietošanu. Pēc Krievijas dopinga sistēmas atmaskošanas Jūlija un viņas dzīvesbiedrs — agrākais Krievijas Antidopinga aģentūras vadošais speciālists Vitālijs Stepanovs saņēma patvērumu ASV.

Iepriekš Stepanova paziņoja, ka uzlauzts viņas elektroniskais pasts un konts sistēmā ADAMS, ar kura palīdzību sportisti informē WADA par savu atrašanās vietu. Sportistes pārstāvji uzskata, ka tas apliecina zināmu personu vēlmi uzzināt par Stepanovas pārvietošanos.

Krievu vieglatlēti nepiedalās 2016. gada Olimpiskajās spēlēs. Vienīgais izņēmums ir tāllēcēja Darja Klišina.

Ziņu lente
0