Šreka baseins – noskaidrots ūdens neparastās krāsas iemesls Rio baseinā

© REUTERS / STEFAN WERMUTHOlimpiskais baseins Riodežaneiro. Foto no arhīva
Olimpiskais baseins Riodežaneiro. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Olimpisko spēļu organizatori paskaidrojuši, kāpēc divos baseinos ūdens mainījis krāsu. Izrādās, pie vainas ir strādnieka kļūda.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Ūdens olimpiskajos baseinos kļuvis zaļš ūdeņraža pārskābes dēļ, kas tajos iekļuvusi strādnieka kļūmes dēļ, ziņo The New York Times, atsaucoties uz spēļu organizatoru vārdiem.

Rio 2016. - Sputnik Latvija
Olimpiskā baseinā mainīs zaļo ūdeni

Reaģents tiek izmantots baseina tīrīšanai, taču nav pieļaujama tā lietošana līdz ar hloru, kas jau atradies ūdenī. Pārskābe neitralizējusi hloru, tāpēc ūdenī vairojušās ūdenszāles. Gandrīz pirms desmit dienām sistēmā nokļuvuši aptuveni 160 litri pārskābes.

Iepriekš tika vēstīts, ka pirms sacensībām sinhronajā peldēšanā ūdens tomēr tiks nomainīts.

Sociālo tīklu lietotāji izteica pieņēmumu, ka baseinos, iespējams, sabojājusies ūdens attīrīšanas sistēma.

Olimpisko spēļu organizatori nespēja izskaidrot, kāpēc mainījusies ūdens krāsa, taču apgalvoja, ka sportistu veselībai briesmas nedraud.

Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) pavēstīja, ka ūdens ķīmiskais sastāvs atlētu veselību neapdraud, neskatoties uz dīvaino zaļo krāsu.

Krievijas Peldēšanas federācijas (KPF) vadītājs, Starptautiskās Peldēšanas federācijas biroja loceklis Vladimirs Saļņikovs pastāstīja, ka Marijas Lenkas vārdā nosauktais Olimpiskais baseins Riodežaneiro jau apvīts ar leģendām.

"Marijas Lenkas baseins ir kļuvis par pilsētas leģendu. Kā tik to nesauc, pat par "Šreka baseinu". Jau nolemts, kā tiks attīrīts ūdens — ūdens tiks arī pārliets no viena baseina otrā. Cerēsim, ka viss tiks paveikts laikā un ūdens būs caurspīdīgs," — Saļņikovs pastāstīja žurnālistiem.

Svētdien Riodežaneiro sākās sacensības sinhronajā peldēšanā.

Ziņu lente
0