Eduarda Snoudena šifrētais tvīts satrauc viņa sekotājus

© AP PhotoЭдвард Сноуден
Эдвард Сноуден - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sociālo tīklu lietotājus uztraucis piektdien publicētais Eduarda Snoudena dīvainais tvīts, un viņi uzskata, ka izlūkam draud briesmas. Daži Snoudena sekotāji viņa rīcībā saskatījuši nelaimes signālu.

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. ASV CIP un Nacionālās drošības aģentūras bijušā darbinieka Eduarda Snoudena dīvainais tvīts ar 64 zīmju kodu, ko viņš publicējis pagājušajā nedēļā, ir satraucis daudzus lietotājus, raksta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Sputnik International. Sociālo tīklu lietotāji strīdas, vai tas bijis nelaimes signāls, ziņojums, ka cilvēks ir sagūstīts vai gājis bojā, vai tas ir signāls žurnālistiem un draugiem publicēt slepenos dokumentus.

Бывший сотрудник американских спецслужб Эдвард Сноуден - Sputnik Latvija
Snoudens publicē jaunus atmaskojumus

Daži sociālo tiklu lietotāji uzskata, ka ar šifrēto tvītu, kas tika ātri nodzēsts, tika dots signāls, ka Eduards Snoudens ir sveiks un vesels.

Raizes par Snoudena likteni nedaudz atkāpās sestdien, kad žurnālists Glens Grīnvalds tīklā Twitter atbildēja uz jautājumu par amerikāņu specaģenta drošību un norādīja, ka "viņš ir kārtībā". Šis ziņojums parādījās arī cita žurnālista Bārtona Gelmana ziņu lentē.

Pēc Snoudena šifrētā sūtījuma viņa konts Twitter nedarbojās 160 stundas. Jāpiebilst, ka dažas dienas pirms noslēpumainā ziņojuma tika publicēti dīvaini vārdi "Laiks ir pienācis".

Ziņu resursa Reddit interneta detektīvi uzskata, ka viņi, šķiet, ir atšifrējuši, ko Snoudens vēlējies paziņot. Viņi uzskata, ka izlūka paziņojums varētu radīt jaunu satraukuma vilni par to, kas gaida cilvēku, kurš ir atbildīgs par slepeno dokumentu lielāko noplūdi ASV vēsturē un atklājis ziņas par ASV Nacionālās drošības aģentūras neapdomīgo un nelikumīgo kampaņu starptautiskās un iekšējās kontroles jomā.

Эдвард Сноуден - Sputnik Latvija
Vācu specdienesti uzskata Snoudenu par Krievijas aģentu

Lietotājs Bobanaut, kurš Bitcoin reģistrēts kā subreddit, uzskata Snoudena ziņojumu par atslēgu bitkoinu maciņam BlockChain. Svētdien viņš pavēroja operācijas starp divām adresēm.

Pirmā reģistrētā operācija tika veikta par summu 0,000911 BTC apmērā. Lietotājs secināja, ka Snouedens izmantojis kriptovalūtu, lai noraidītu nelaimes signālu "911" (ASV tas ir ārkārtas dienesta izsaukuma numurs).

"Es domāju, ka operācijas summa 0,000911 BTC bija lūgums palīdzēt," – uzskata Bobanaut. Citi komentētāji norādīja, ka 64 zīmju kods, ko Snoudens izmantoja ziņojumā, statistiski nevar norādīt uz bitkoinu operāciju.

Lietotājs uzskata, ka Snoudens tvītu publicējis pat kā nelaimes signālu, vai, iespējams, to izdarījis kāds cits, lai sētu masu histēriju, "patroļļotu" internetu un samulsinātu visus ar norādi uz operāciju ar bitkoiniem.
Savukārt lielākā daļa komentatoru vienkārši gribētu ticēt, ka izlūks ir dzīvs.

Ziņu lente
0