Tramps nosaucis Obamu par ISIS dibinātāju

© Sputnik / Кевин Даунс / Pāriet pie mediju bankasКандидат в президенты США Дональд Трамп.
Кандидат в президенты США Дональд Трамп. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Donalds Tramps savā uzrunā Floridā apsūdzēja Baraku Obamu un Hilariju Klintoni par to, ka viņu "muļķīgā politika" novedusi pie ISIS parādīšanās, jo tieši viņa (Klintone) "vadīja prezidentu Baraku Obamu."

RĪGA, 12. augusts — Sputnik. ASV prezidenta amata kandidāts no Republikāņu partijas Donalds Tramps apsūdz pašreizējo valsts vadītāju Baraku Obamu par teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" rašanos, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz amerikāņu izdevumu New York Times.

"Ziniet, viņi patiešām godina prezidentu Obamu. Viņš ir ISIS dibinātājs. Viņš nodobināja ISIS," – paziņoja Tramps, uzstājoties Floridā.

Pie tam bijušo ASV valsts sekretāri Hilariju Klintoni, pašreizējo miljardiera sāncensi Donalds Tramps nosaucis par grupējuma līdzdibinātāju.

Дональд Трамп на пресс-конференции в Москве - Sputnik Latvija
Tramps uzskata par vājprātu baumas par viņa sakariem ar Krieviju

Iepriekš Tramps vēstīja, ka pie ISIS parādīšanās novedusi Hilarijas Klintones "muļķīgā politika", jo tieši viņa "vadīja prezidentu Baraku Obamu."

ASV joprojām turpinās savstarpēji prezidenta kandidātu apvainojumi gaidāmo vēlēšanu fonā. Piemēram, Obama paziņoja, ka Tramps neesot spējīgs strādāt par prezidentu un viņam neesot pat pamatzināšanu kritiski svarīgos jautājumos, turklāt viņam nav raksturīga apdomība un temperaments, kas nepieciešams šajā postenī.

Savukārt Trampa štābs attrauca, ka Obama un Klintone ir noveduši valsti līdz smagai situācijai. Trampa apsūdzības galvenokārt attiecas uz ārpolitiku un ekonomiku.

Ziņu lente
0