Smaida kā Pikaču: komentētāja vārdi sadusmojuši medijus

CC BY 2.0 / Seika / PokemonPokemon в музее
Pokemon в музее - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Franču komentētājs nosaucis japānietes par "pikaču", par ko viņa dzimtenē radusies īsta sašutuma vētra. Japānā attieksme pret incidentu ir daudz mierīgāka.

RĪGA, 12. augusts – Sputnik. Franču komentētājs Tomass Bjuls, kurš informē par Olimpiādi Riodežaneiro, japāņu vingrotājas tiešajā ēterā salīdzināja ar "Pikaču bariņu."

Bjuls ir agrākais vingrotājs, 2008. gada Olimpiskajās spēlēs izcīnījis sudraba medaļu. Pašlaik viņs ir franču vingrotāju izlases treneris. Nelaimīgo frāzi sportists izmantoja, lai komentētu japāņu sportistu priecīgās sejas pēc uzstāšanās.

"Viņas smaida kā multiplikāciju personāži; viņas ir līdzīgas mazu Pikaču bariņam," – pavēstīja francūzis.

​Frāze radīja īstu vētru medijos, galvenokārt – Francijā.

Piemēram, franču žurnāls VSD uzrakstīja, ka trenerim tamlīdzīgas piezīmes nepiestāv, lai arī, iespējams, viņa vārdos nav bijis nekāda zemteksta – viņš vēlējies izteikt mājienu par spēles Pokemon Go faniem.

Francijas Augstākā radio un televīzijas padome (Conseil Supérieur de l’Audiovisuel) ir saņēmusi vairākas sūdzības no antirasistiskajām organizācijām, piemēram, Representative Council of Black Associations. Pašlaik uzskāta komentētāja vārdu lingvistiskā analīze, kas ļaus konstatēt, vai tajos nav saskatāms diskriminējošs zemteksts.

Spēle Pokemon Go - Sputnik Latvija
airBaltic pievienojusies pokemonu medībām

Savukārt Japānā attieksme pret franču komentētāja vārdiem ir daudz mierīgāka. Lielākie mediji valstī bezkaislīgi izklāsta informācijas aģentūru paziņojumus, nekādi nekomentējot notikušo.
Japāņu sociālo tīklu lietotāji pauž neizpratni par troksni, kas sacēlies ap šo notikumu:

"Grozi, kā gribi, neredzu te nekādu diskrimināciju, lai arī Pokemon Go man nepatīk," – raksta Masajuki Sirane (Masayuki Shirane).

"Kas tā par diskrimināciju? Tas taču ir jauks salīdzinājums," – raksta Haruna Terasima (Haruna Terashima).

Šie komentāri ir savākuši pa 30-40 atzīmes "Patīk".

Arī Twitter lietotāji Japānā ir piedevuši francūzim viņa emocionālo repliku: "Mazi pikaču, hahahahaha))) Cik jauki"

​"Kāpēc visi ir tā sadusmojušies uz to francūzi? Pikaču taču ir jauki," – kāds cits sociālā tīkla lietotājs bija neizpratnē.

Ziņu lente
0