ASV Demokrātiskā partija gaida jaunas nepatikšanas no hakeriem

© Sputnik / Григорий Сысоев / Pāriet pie mediju bankasВыступления глав экономик АТЭС на Деловом саммите
Выступления глав экономик АТЭС на Деловом саммите - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kļuvis zināms, ka hakeru uzbrukums ASV Demokrātiskās partijas pasta serveriem bija nopietnāks, nekā par to tika paziņots, pirms vēlēšanām iespējamas jaunas nepatīkamas atklāsmes.

RĪGA, 11. augusts — Sputnik. Hakeru uzbrukums ASV Demokrātiskās partijas pasta serveriem bija nopietnāks, nekā par to paziņoja iepriekš, raksta New York Times.

ASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Klintone nostiprina līdera pozīcijas

Par pasta serveru uzlaušanu kļuva zināms 22. jūlijā, kad WikiLeaks vietne publicējusi elektroniskas vēstules, kuras liecināja, ka partijas vadība aktīvi meklējusi iespējas atbalstīt Klintoni primāro vēlēšanu laikā un diskreditēt viņas galveno konkurentu priekšvēlēšanās – senatoru Bērniju Sandersu. Demokrātiskās partijas nacionālās komitejas priekšsēdētāja Debija Vassermana-Šuļca 24. jūlijā bija spiesta paziņot par atkāpšanos no amata.

Hilarija Klintones vēlēšanu kampaņas štābā šo noplūdi izskaidroja ar Krievijas hakeru uzbrukumu. Tie uzlauzot pasta serverus republikāņu prezidenta amata kandidāta Donalda Trampa interesēs. Vēlāk vairāki partijas pārstāvji, tai skaitā ASV prezidents Baraks Obama, pauduši par hakeru iespējamo saistību ar Krievijas varas iestādēm, kā arī paziņojuši, ka tas varētu būt izdevīgi ASV prezidenta amata kandidātam Donaldam Trampam.

Otra versija — WikiLeaks dibinātāja Džuljena Asanža privātā iniciatīva, kurš vairākkārt uzsvēra, ka nevēlas redzēt Klintoni ASV prezidenta amatā. Viņaprāt, prezidenta administrācija ir saistīta ar Google korporāciju, kas ir tieši iesaistīta Klintona vēlēšanas kampaņā.

Tagad kļuva zināms, ka hakeru uzlaušanas sekas bija nopietnākas, nekā par to ziņoja iepriekš. Hakeri izlauza vairāk nekā 100 partijas personu un nodaļu pasta kontus. Pirms vēlēšanām ir iespējamas jaunas atmaskošanas.

ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Klintone runā par Trampu divreiz vairāk, nekā Tramps – par Klintoni

Iepriekš partijas pārstāvji jau paziņojuši par to, ka hakeri piekļuvuši Demokrātiskā kongresā vēlēšanas komitejas un Nacionālās demokrātiskās komitejas serveriem, tostarp analītiskai programmai, kuru izmantoja Hilarijas Klintones vēlēšanu kampaņas štābs.

Pašlaik demokrāti, kuriem ir informācija par izmeklēšanu, apgalvo, ka no hakeru uzbrukuma varētu ciest arī Demokrātu partijas Gubernatoru asociācija. Saistībā ar jaunajiem datiem FIB paplašinājis izmeklēšanu, norāda laikraksts. Problēma slēpjas apstāklī, ka Klintone no 2009. līdz 2013. gadam ieņēmusi ASV Valsts sekretāra amatu, un nav zināms, vai hakeri dabūjuši piekļuvi pie slepeniem dokumentiem.

Republikāņu partijas serverus hakeri pagaidām lika mierā. Tomēr Donalds Tramps vairākkārt apgalvoja, ka neizmanto e-pastu.

Ziņu lente
0