Video

Kijevas varas iestādes pāriet pie terora – Putins par diversijas mēģinājumu Krimā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot jautājumu par novērstiem teroraktiem no Ukrainas Aizsardzības ministrijas puses, paziņojis, ka Krievija nevar paiet garām, un pašreizējā situācijā nav jēgas rīkot "Normandijas formātā" tikšanās.

Putins paziņojis, ka Ukrainas varas miera izlīguma meklēšanas vietā pāreja pie terora, un aicinājis Rietumu partnerus spert konkrētus soļus, lai uzspiestu Kijevai.

"Vēlos pateikt un domāju, ka šī informācija jau ir medijos, ka no Krievijas puses ir zaudējumi: nogalināti divi karavīri. Mēs, protams, nevaram paiet garām tādām lietām," — teica valsts vadītājs trešdien Maskavā preses konferencē ar savu armēņu kolēģi Seržu Sargsjanu.

Kerčas pārceltuves darbs Krimā - Sputnik Latvija
Krimas varas iestādes paziņojušas par diversijas mēģinājumu

Krievijas līderis uzsvēra, ka šādas rīcības galvenais mērķis ir novērst uzmanību no Ukrainas ekonomikas bēdīga stāvokļa. Pašreizējā situācijā, pēc valsts vadītājas domām, tikšanās "Normandijas formātā" G20 samita laikā Ķīnā ir bezjēdzīga.

FDD Krimā novērsis teroraktus, ko Ukrainas militārais izlūkdienests plānojis rīkot 7. augustā Armjanskas rajonā. Diversantu grupas aizturēšanas laikā gāja bojā FDD darbinieks. Vēl viens Krievijas karavīrs šīs operācijas gaitā bija nogalināts apšaudē no Ukrainas puses.
Sadursmes vietā tika atrasti 20 paštaisītie spridzekļi un Ukrainas armijas speciālo vienību munīcija. Terorakta sagatavošanas lietā tika aizturēti septiņi cilvēki, Krimas teritorijā ir pastiprināti drošības pasākumi.

Ziņu lente
0