Asaru pilns baseins: Latvijas rekords un Lietuvas vilšanās

© Sputnik / Александр Вильф / Pāriet pie mediju bankasОлимпиада 2016. Плавание. Пятый день
Олимпиада 2016. Плавание. Пятый день - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas peldētāji Aļona Ribakova un Uvis Kalniņš labojuši Latvijas rekordus, bet Olimpiskā zelta īpašniece no Lietuvas Ruta Meilutīte nespēja atkārtot savu panākumu.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro Latvijas izlase joprojām paliek bez medaļām, tomēr peldētājai Aļonai Ribakovai ir iemesls līksmot, jo vakar 200 metru distancē brasā viņa pārspējusi Latvijas rekordu, raksta Lsm.lv.

Iepriekšējais rekords – 30,89 sekundes – arī piederēja viņai, un Aļona nespēja to pārspēt pēdējo četru gadu laikā, bet beidzot Rio skatītāju atbalsts viņai palīdzēja.

Dušas telpa. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijas delegācija Rio: dušā joprojām nav karstā ūdens

"Tagad mazliet gribas pat raudāt. Svarīgākās sacīkstes mūžā, un es patiesi esmu ļoti laimīga. Olimpiskās spēles – tas ir svarīgākais brīdis," — saka Ribakova.

Šis panākums ir vērtīgāks arī ar to, ka Aļonas treneris Germans Jakubovskis nevarēja braukt uz Rio, lai atbalstītu viņu – viņa vietā uz Brazīliju devās Latvijas Peldēšanas federācijas prezidents Kaspars Pone. Par Latvijas rekordu Aļona Ribakova saņems 25 eiro, bet viņas treneris – 15.

Uvis Kalniņš arī labojis personīgo rekordu, taču mērķēja uz Olimpisko spēļu pusfinālu. Diemžēl viņam pietrūka divarpus sekundes.

Bet ja Latvijas sportistus var mierināt rekordi, tad galvenā lietuviešu cerība peldētāja Rute Meilutīte, pasaules rekordiste 50 un 100 metru distancēs brasā, laikam ļoti vīlusies savā rezultātā. Meilutītei neizdevās atkārtot iepriekšējo sasniegumu un izcīnīt Lietuvai otro zeltu Olimpiskā peldēšanas vēsturē, fināla peldējumā viņa bija tikai septītā.

Ziņu lente
0