Ziņojums par bumbām lidmašīnās Briselē izrādījās viltus trauksme

© AFP 2023 / MARC GYSENS / BELGA Бельгийская полиция в аэропорту Брюсселя. Архивное фото
Бельгийская полиция в аэропорту Брюсселя. Архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Anonīmais ziņojums par to, ka divās lidmašīnās, kuras izlidoja uz Briseli, atrodas bumbas, nav apstiprinājies, taču Beļģijas prokuratūra atzīst, ka izmeklē kādu apdraudējumu.

RĪGA, 11. augusts – Sputnik. Anonīms labvēlis, kurš paziņojis par bumbām lidmašīnās, vienkārši pajokojis, tomēr Beļģijas prokuratūra apstiprināja, ka izmeklē kādu reālu apdraudējumu.

Разбитые окна в аэропорту в Брюсселе после взрывов - Sputnik Latvija
Terorisma aktu sērija Briselē: sprādzienos lidostā un metro gājuši bojā 34 cilvēki

Trešdienas vakarā ātrās palīdzības dienestā 112 tika saņemts zvans no nezināmas personas, kura paziņoja, ka divās lidmašīnās, izlidojušās uz Briseli, atrodas bumbas. Par laimi, tā izrādījās viltus trauksme, turklāt abas lidmašīnas bija jau laimīgi nolaidušās, kad par šim draudiem paziņoja dispečeriem. Izrādījās, ka zvanīja no kādas Briseles slimnīcas, "jokdara" personība tiek noskaidrota.

Ņemot vērā, ka šā gada martā Briseles starptautiskajā lidostā noticis terorakts, kurā gāja bojā 35 cilvēki, policija un prokuratūra izturējās pret šiem draudiem ļoti nopietni. Turklāt izrādījās, ka izmeklēšana turpinās, kaut kur (un pat kurā valstī) var notikt terorakts, pagaidām nav zināms.

"Mēs saņēmām informāciju, ko mēs uztveram nopietni un sākam izmeklēšanu, tā mēs darām vienmēr. Bet es nekad neesmu apliecinājis, ka runa bija par divām lidmašīnām, vienu lidmašīnu, sprādzienu lidmašīnā – pagaidām ir pāragri kaut ko apgalvot," — teica prokuratūras pārstāvis, komentējot situāciju.

Pēc viņa teiktā, "pastāv daudz versiju". "Izmeklēšana turpinās. Pastāv sprādziena draudi, bet es nevaru iedziļināties detaļās," — sacīja viņš aģentūrai.

Turklāt pēc viņa teiktā, šie draudi var skart ne tikai Beļģiju. "Ja tas pat atklāsies, tas nebūs Beļģijā, bet arī par to mēs neesam pārliecināti. Vairāk es neko nevaru pateikt," — teica prokuratūras pārstāvis. Atbildot uz precizējošo jautājumu, vai pastāvēja kādi draudi uz Briseli lidojošām lidmašīnām, viņš atbildēja: "Cik es zinu, nē".

Ziņu lente
0