Lietuvā par ieroču ievešanu aizturēta Igaunijas pilsone

© Sputnik / Максим Блинов / Pāriet pie mediju bankasТаможенный эксперт-криминалист демонстрирует кастет. Архивное фото.
Таможенный эксперт-криминалист демонстрирует кастет. Архивное фото. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
62 gadus veca Igaunijas pilsone automobiļa bagāžniekā veda no Polijas cauri Lietuvai kastetes un teleskopiskos stekus. Piedevām automašīnas šoferis nesamaksāja par degvielu DUS Polijā. Lietuvas robežsargi aizturēja automašīnu un arestēja sievieti.

RĪGA, 10. augusts — Sputnik. Igaunijas pilsone Lietuvā tika aizturēta un apcietināta par mēģinājumu nelegāli ievest no Polijas 70 kastetes un teleskopiskos stekus automobiļa bagāžniekā, ziņo BNS.

Automobilis Audi Q7, kura bagāžniekā tika konstatēti ieroči, Lietuvas robežsargu redzeslokā nokļuva, pateicoties kolēģiem no Polijas, kuri informēja Lietuvas Valsts robežas apsardzes dienestu par to, ka automašīnas vadītājs aizbraucis no degvielas uzpildes stacijas, nesamaksājot par degvielu. Poļu robežsargi uzskatīja, ka automašīna, iespējams, devusies uz Lietuvas pusi.

Работа магазина по продаже оружия - Sputnik Latvija
Lielākā daļa par terorismu aizdomās turēto ASV saņēmuši ieroču atļaujas

Pirmdien, 8. augustā automobilis tika aizturēts Kalvarijas kontroles punktā. Pie mašīnas stūres ar Igaunijas valsts numuriem atradās 26 gadu vecs Igaunijas pilsonis, automašīnas salonā bija divi pasažieri – 36 gadus vecs vīrietis un 62 gadus veca sieviete. Lietuvas robežsargi pārbaudīja  dokumentus, taču nekādus pārkāpumus nekonstatēja. Toties transportlīdzekļa bagāžniekā tika atrasti maisi, kuros bija 23 kastetes un 47 metāla teleskopiskie steki.

Sieviete paskaidroja, ka ieroči pieder viņai – viņa tos bija iegādājusies Polijā un vedusi uz Igauniju.

Pēc nopratināšanas igauniete tika nogādāta arestantu telpā, bet robežsardzes dienests uzsāka pirmstiesas izmeklēšanu. Ieroču ievešana Lietuvā ir nelikumīga, par to sievietei draud naudas sods vai brīvības atņemšana.

Ziņu lente
0